Video izlemesi için 3 bin kişi işe alacak!

Güncelleme Tarihi:

Video izlemesi için 3 bin kişi işe alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 08:50

Facebook, kullanıcıların haber akışlarında görünen ve cinayet, tecavüz, işkence gibi görüntülerden oluşan içerikleri izlemesi için 3 bin kişiyi işe alacak. Mark Zuckerberg’in yaptığı açıklamada, Facebook’un bu tür şiddet içeren görüntüleri daha iyi analiz edebilmesi için daha çok insan alacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yılın ilk üç aylık döneminde karını da arttırdığını açıklayan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada “Gelecek sene itibariyle, kadromuza 3 bin kişi daha ekleyerek, halihazırda 4 bin 500 kişi olan ekibimizi, haber akışındaki olumsuzluklara karşı daha tedbirli olması ve şikayetleri çabucak değerlendirebilmesi anlamında güçlendirmiş olacağız” diye konuştu. Bununla birlikte Facebook’un kullanıcılarının rahatsız olduğu içerikleri daha kolay raporlayabileceği bir sistemi üzerinde çalışıldığını da belirten Zuckerberg, her hafta konu ile ilgili “milyonlarca rapor” aldıklarını da ifade etti.

Başarılı CEO yaptığı açıklamasında Facebook’un bu kararı almasında etkili olan özel bir olaydan bahsetmezken, canlı yayınlanan ve kamuoyunda geniş yer bulan Cleveland’daki vurulma olayının önemli bir rolü olduğu düşünülüyor.

BAKMADAN GEÇME!