USB hafızaları 'güvenli' çıkarmanıza artık gerek yok!

Güncelleme Tarihi:

USB hafızaları güvenli çıkarmanıza artık gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2019 09:21

USB hafızalarla işiniz bittikten sonra 'güvenli' çıkar seçeneğine dokunmadan hızlıca çekmenin bugüne dek sağlıklı olmadığı ve USB hafızalar için sorun yaşatabileceği biliniyordu. Ancak Windows 10'da bir dönem sona eriyor; artık USB hafızanızı dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Windows 10'a gelen son özellik, kullanıcılar için pratik bir yolun kapılarını açıyor. Ekim 2018 güncellemesinden önce USB sürücüleri, "daha iyi performans" seçeneğini kullanıyordu ancak güncellemeyle birlikte varsayılan olarak "hızlı kaldır" seçeneği kullanılmaya başlandı. 

İsminden de anlaşıldığı üzere "hızlı kaldır" seçeneği, USB cihazının kablosunu istediğiniz zaman çekmenize izin veriyor. Bu seçeneği kullandığınızda işletim sistemi, yazma işlemlerini ön belleği kullanarak hızlandırmıyor. Yani USB diskin performansı sizin için çok önemliyse, "Daha iyi performans" seçeneğini kullanabilirsiniz, ancak bu durumda diski çıkarmadan önce "güvenli olarak çıkar" seçeneğini kullanmanız gerekiyor.

"Daha iyi performans" seçeneği, şimdiye kadar Windows'un varsayılan ayarıydı. Yani diske yazma ön belleğinden faydalanıyorduk ancak USB diski çıkarmadan önce Görev Çubuğundaki "güvenli olarak çıkar" seçeneğini kullanmanız gerekiyordu. Aksi halde veri kaybı yaşama ihtimali ortaya çıkıyordu. Elbette bu seçenek etkin olduğunda da USB diski istediğiniz zaman çıkarabiliyordunuz, ancak son yazdığınız veriler henüz diske yazılmadıysa, USB diskteki yazılmamış dosyalarınızın bozulması gibi bir durumla karşılaşabiliyordunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!