USB bellekleri unutmaya son

Güncelleme Tarihi:

USB bellekleri unutmaya son
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 10:06

Eğer siz de sık sık USB belleğinizi taktığınız bilgisayarda unutuyorsanız, işte müthiş ilacınız...

Haberin Devamı

Bir çoğumuz önemli bilgilerimizi bir yerden başka bir yere taşırken USB Flash Disk kullanırız. Taşıması ve kullanması kolay bu küçük yardımcılar ne yazık ki bazen kendilerini öyle unutturuyorlar ki onları götürdüğümüz yerde ya da oldukları yerde unutuyoruz.

İşte bunun önüne geçmek için küçük bir yazılım yapılmış ve ismi USB Guard konmuş. Aslında yazılımın amacı ve yaptığı çok basit. Bilgisayarınızı kapatırken, eğer takılı bir USB diskiniz var ise, resimdeki ekranla sizi uyarıyor ve tekrardan ne yapmak istediğiniz konusunda size seçim sunuyor.

Yazılım küçük ama işlevleri büyük. En başta tamamen taşınabilir yani portable durumda. Yüklemeniz gerekmiyor kullanmak için. Bunun dışında mesela bir adet sürekli takılı diskiniz var, diğer diskleri taktığınızda sadece onlar için uyarmasını istiyorsunuz ya da başka takılı diskiniz yok, her kapanışta sizi uyarmasını istemiyorsunuz. Bunun da çözümü basit, uyarı almak istediğiniz (ya da istemediğiniz) diskleri belirleyebiliyorsunuz. Böylece istediğiniz diskleri yanınızdan hiç ayırmayacaksınız.

Haberin Devamı

Yazılımın şu anki son sürümü olan 0.5'i indirmek için tıklayın...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!