UFO vakalarının sorumlusu kim?

Güncelleme Tarihi:

UFO vakalarının sorumlusu kim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 08:15

Tanımlanamayan uçan cisim diğer bir değişle UFO her zaman insanların merakını uyandıran bir konu oldu. Peki bu UFO olaylarının sorumluları kim?

Haberin Devamı

Tanınmayan uçan cisimler yani UFO'lar "Evrende yanlız mıyız?" sorusuna cevap arayan insanoğlunun merakını daima kabartmıştır. Bilimkurgunun ve bazı bilimlerinde odak noktası olan UFO'lar her ne kadar merak uyandırsa da genelde insanların yaptığı cihazları farklı cisimler olarak algılayan insanlardan kaynaklanıyor. ABD'de sıkça rastlanan UFO görme vakalarının büyük bir kısmının meteroloji ve askeri amaçlı araştırma balonlarından kaynaklandığı ayrıca uygun şartlarda stüdyo ortamında herkesin bu tarz fotoğraflar çekebileceği söylenebilir. Hatta 1948 - 1950 yıllarında bazı dergi editörleri masa tenisi toplarıyla çekilen bu tarz fotoğraflara dergilerinde yer vermişti.

Ayrıca o dönemde yerden 30 kilometre kadar yükselebilen, helyum dolu meteoroloji balonlarının atmosfer araştırmalarında nasıl kullanıldığı ve içlerine hangi bilimsel aygıtların yerleştirildiği çeşitli makalelere ve dergilere konu oldu. Dergi editörlerinin ortak görüşü ise yansıtıcı madde kaplanmış ve deniz seviyesinde küçükken irtifa kazandıkça 30 metre çapa ulaşan balonların, o dönem ki birçok UFO görme vakasının sorumlusu olduğu yönündeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!