Uçan deniz taksileri geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Uçan deniz taksileri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:12

Paris’in “uçan” deniz taksileri için takvim kesinleşti, proje Paris’in ardından farklı ülkelerde de kullanılacak.

Haberin Devamı

2012 yılında yelkenli teknesiyle kırdığı hız rekoruyla gündeme gelen Alain Thébault‘un geliştirdiği bir proje olarak hayata geçen SeaBubbles için artık geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde konsept aşaması tanıtılan projenin kullanıma hazır detayları günümüz itibarıyla resmiyet kazanırken ilk olarak Paris’te kullanımına başlanacak projeyle ilgili resmi takvimde yetkililerin ağzından açıklandı. Geliştirme aşamasının sonuna gelinen SeaBubbles projesi haziran ayı içerisinde suyla buluşarak ilk seferlerini yapmaya başlıyor. 



Uçan deniz taksileri geliyor

Projenin kendisi kadar çıkış noktasında da güzel bir ilham kaynağı var. Dünya rekorunu kırmasının ardından kızının kendisine yönelttiği; “Baba iki kere hız rekorunu elinde bulunduyoo olman çok güzel peki neden bu becerini gezegenimiz için daha iyi işlerde kullanmıyorsun? Başkalarına da tıpkı senin yaptığın gibi suyun üstünde uçma şansı veremez misin?” sorusu üzerine projeyi hayata geçirmeyi planladığını anlatan Thébault bu hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Güneş enerjisi ve dalgalardan elde edilen elektrikle çalışan projede tamamen elektrikli olduğu için herhangi bir karbon salınımı bulunmuyor. Üretimi fiberglas ve yüksek yoğunluklu köpükten gerçekleştirilecek olan taksilerin denizaltıya benzer yapıları sayesinde su üzerinde yükselerek standart teknelerden yüzde 40 oranında daha avantajlı olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Su üzerinde saatte 11 ile 14 kilometrelik hız değerlerine çıkabilecek olan araçlar tek şarj ile 80 ile 100 kilometre arasında menzil değeri vadediyor. Geliştirme ekibi araçla birlikte Uber’e benzer bir uygulamayla taksilere erişim imkanının sağlanabileceğinin de altını çiziyor. Sürücüyle birlikte toplamda beş kişilik bir kapasiteye sahip olan SeaBubbles’ların sürücüsüz teknolojilerle de donatılması bekleniyor. Projenin Paris’in ardından Londra’da kullanıma sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!