Uber kullanıcılarını gizli gizli izliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Uber kullanıcılarını gizli gizli izliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 07:41

Uber hakkında skandallar devam ediyor. Birçok istifanın yaşandığı firmada sular durulmuyor. Şimdi de uygulamayı silseniz dahi yerinizi takip ettiği yönünde iddialar var!

Haberin Devamı

Uber hakkında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de ortaya uygulamayı silseniz dahi akıllı telefonunuz üzerinden yerinizi takip ettikleri yönünde bir iddia atıldı ve Uber kanadından resmi yanıt geldi.

İddialar uygulamanın özellikle iOS platformunda silinse dahi yerleştirdiği bir kod aracılığıyla kullanıcıların yerlerini takip etmeye devam ettiği yönünde birleşiyor.

Uber'den yapılan açıklamaya göre ise bu durum aslında röntgencilikten çok daha basit bir amaca hizmet etmesi gereken kodun yanlış yorumlanması üzerine kurulu.

Uber kullanıcılarını gizli gizli izliyor mu

Firmaya göre bu kod yalnızca iPhone'unuzun Uber kullanıcı adınızla eşleşmesini amaçlıyor ama işler pek de anlatıldığı kadar masum ilerlemiyor gibi görünüyor.

Haberin Devamı

shiftdelete'in haberine göre Uber'in cihaz eşleştirme fonksiyonu da akıllı telefonların çalınması durumunda yaşanacak olayların önüne geçilmesi için tasarlanmış. Çalıntı telefona çalıntı bir kredi kartı işlendikten sonra uzun yolculuklar yapılması ve ardından telefonun format atılarak yeniden aynı döngüye girilmesinin önüne geçilmesi için hazırlanmış, hiçbir kötü niyeti olmayan bir kod grubu olarak tarif ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!