Twitter'dan trol hesaplarla ilgili çok önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Twitterdan trol hesaplarla ilgili çok önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 19:10

Dünya devi Twitter, bugün yazılı yaptığı açıklamada trol hesaplarla olan mücadelede kat edilen yolu anlatırken, yapay zeka teknolojisinin de desteğiyle kurdukları yeni sistemin trol hesapların rahatsız edici tutumlarını ortadan kaldırmada etkili olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İşte Twitter'dan konuyla ilgili yapılan o açıklama:

"Mart ayında Twitter’da herkese açık olan konuşmaların sağlıklı yürümesi adına iyileştirmelere gideceğimiz yeni yaklaşımımızı tanıttık. Çözmek için çalışmalarda bulunduğumuz önemli bir konu da, bazı kişilerin “troll” olarak adlandırdığı profiller. Bazı trolümsü davranışlar eğlenceli, iyi ve komik olsa da, burada kastettiğimiz davranış biçimleri, Twitter’da özellikle konuşmalar ve aramalar gibi topluma açık alanlarda sohbetleri bozan ve rahatsız eden, trollümsü davranışlar olarak öne çıkıyor. Bu hesaplar ve Tweet’lerin bazıları, kurallarımızı ihlal ediyor ve böyle durumlarda biz de gerekli aksiyonları alıyoruz. Diğerleri ise kuralları ihlal etmemelerine rağmen, sohbetin sağlıklı olmasını engelliyor. 

Haberin Devamı

Konuyu bir çerçeveye oturtmak gerekirse, hesapların %1’inden daha azı taciz sebebiyle şikayet edilen hesapların çoğunluğunu oluşturuyor, fakat şikayet edilen çoğu içerik kurallarımızı ihlal etmiyor. Genele oranladığımızda küçük bir rakam olsa da bu hesaplar insanların Twitter’daki deneyimleri üzerinde orantısız büyüklükte, negatif bir etkiye sahip. Bizim için mücadele de şu konsept etrafında şekillenmiş durumda: kurallarımızı ihlal etmese de sohbetlerin sağlıklı seyretmesini engelleyen bu tip rahatsız edici davranışların üzerine proaktif bir şekilde nasıl eğilebiliriz? 

Bugün, sohbetler ve arama gibi herkese açık alanlarda Tweet’lerin belirlenme ve sunulma yollarını belirlemek için kurallar, insan kontrolü süreçleri ve yapay zeka öğrenimini kullanıyoruz. Şimdi, Tweet’lerin nasıl sunulduğuna dair yeni davranışsal sinyaller kullanarak bu bölgelerdeki herkese açık sohbetleri rahatsız eden ve engelleyen tavır sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Bu soruna davranışsal açıdan bakarken yeni araçlar kullanarak, sohbetleri ve herkesin Twitter’daki deneyimini iyileştirmek için,Twitter kullanıcılarının potansiyel konularda bize şikayette bulunmasını beklemeden harekete geçebiliyoruz. 

Çoğu dışarıdan görülmeyecek olan birçok yeni sinyal alıyoruz. Örneğin bir hesap e-mail adreslerini teyit etmediyse ve aynı kişi aynı anda birden fazla, tekrar tekrar Tweet atıp onları takip etmeyen hesaplardan bahseden hesaplara giriş yapıyorsa, veya koordine edilmiş bir saldırıya işaret eden tavırlar sergiliyorsa. Aynı zamanda hesapların kurallarımızı ihlal eden hesaplarla ne gibi bağlantıları olduğunu ve birbirleriyle nasıl etkileşime geçtiklerini de inceliyoruz. 

Haberin Devamı

Bu sinyaller, sohbet ve arama gibi herkese açık alanlarda içerikleri nasıl belirleyip sunduğumuz konularında dikkate alınacak. İçerik, kurallarımızı ihlal etmediği için Twitter’da kalmaya devam edecek, ve “daha fazla Tweet göster” seçeneğine tıkladığınızda veya arama ayarlarınızı değiştirip her şeyi görmeyi tercih ederseniz, görülebilir olacak. Sonuç, arama ve sohbet alanlarında sağlıklı konuşmalara katkıda bulunan insanlar daha çok görülebilir olacak.

Sonuçlar 

Dünyada yaptığımız ilk denemelerde bu yaklaşımın pozitif etkiye sahip olduğunu gördük. Taciz raporlarında %4 oranında azalma, ve sohbetlerde %8 daha az taciz raporu yaşandı. Bunun anlamı, Twitter’daki deneyimlerini kötü etkileyen Tweetleri artık daha az insan görüyor. 

Haberin Devamı

İşimiz henüz bitmiş değil. Bu aksiyon, insanların Twitter deneyimini daha iyi hale getirmek ve sohbetlerin sağlıklı seyretmesini sağlamak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yalnızca bir kısmı. Kullandığımız bu teknoloji ve ekibimiz zamanla öğrenecek, bazen de hata yapacak. Yanlış anlaşılmalar olacak, bazı şeyler de gözümüzden kaçacak. Hedefimiz, hızlı öğrenmek ve süreçlerimizle araçlarımızı daha akıllı hate getirmektir. Yaptığımız hatalar ve yürüttüğümüz süreç konularında şeffaf ve dürüst olmaya devam edeceğiz. Gördüğümüz sonuçlar bizi cesaretlendirmiş durumda, fakat biz bunun verdiğimiz hizmeti ve deneyiminizi daha sağlıklı hale getirmek için çıktığımız çok daha uzun bir yolculukta yalnızca bir adım olduğunun da farkındayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!