Twitter'da kullanıcılar artık sohbetleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak

Güncelleme Tarihi:

Twitterda kullanıcılar artık sohbetleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2019 13:42

Twitter, konuşurken herkesin güvende ve rahat hissetmesini hedefliyor. Bunun olabilmesi için, platformdaki sohbetlerin yürüme şeklinin değiştirilmesi gerekiyor. Mevcut durumda tweet cevaplayanlar tartışmanının konusu veya tonunu değiştirip kitleniz ve konuşmak istediğiniz konuları amacından saptırabiliyorlar. Başlattığınız sohbetlerde daha fazla kontrol sahibi olmanız için tweet’lerinize verilen cevapları saklama seçeneği test edildi. Twitter'dan yapılan açıklamaya göre bu özellik sohbetlerinizi yönetme şeklinize yeni bir soluk getirecek. Peki ama nasıl?

Haberin Devamı

Çalışma şekli şöyle: herhangi bir kişi Tweet’lerine gelen cevabı saklamayı seçebilir. İsteyen herkes saklanmış Tweet’leri Tweet’te görünen gri ikona dokunarak görebilir ve Tweet’lerle etkileşime geçebilir. Böylece başlattığınız sohbetler üzerinde daha fazla kontrolünüz olur ama insanlar da isterlerse hala tüm sohbeti görebilirler. 

Twitter'ın kullanıcıları analiz ederek hazırladığı rapora göre;

-İnsanlar çoğunlukla alakasız veya can sıkıcı olduğunu düşündükleri Tweet’leri saklıyorlar.

-Seçenek, gürültü kalabalığını ortadan kaldırmak için yeni bir yol sunuyor: cevapları saklama özelliğini kullanan insanların yüzde 85’i engelleme veya sessize alma özelliklerini kullanmıyor.

-İnsanlar politikacı veya gazeteciler gibi kamuoyuna mal olmuş kişilerin bu özelliğe nasıl tepki vereceklerini merak ediyordu. Şu aşamada bu kişiler cevapları saklamaya yöntemine çok başvurmadı.

-Kanada’da Tweet’lerini saklayan insanların yüzde 27’si kişilerle nasıl etkileşime geçtikleri konusunda gelecekte bir kez daha düşüneceklerini belirttiler. Ayrıca sessize alınan kelimelere benzer şekilde bu özelliğin ne gördüklerini kontrol etmeleri açısından yardımcı bir yol olduğunu düşündüler.

-Bir kişinin cevabını sakladıktan sonra kendisini o kişiden uzaklaştırmak isteyebileceği görüldü. Bu sebeple artık aynı zamanda bu hesabı engellemek isteyip istemediğiniz de kontrol edilecek.

-Bazı insanlar, ikonlar görünmeye devam ettiği için cevapları misilleme olabilir korkusuyla saklamayı istemediklerini söyledi. 

Şirketin açıklamasının devamı şöyle:

"Sohbet alanlarında daha fazla netlik ve yeni kontrol yöntemleri üzerinde çalışıyoruz. Uygulama geliştiriciler ek sohbet yöntemleri geliştirebilsinler diye yakın bir zamanda cevap saklama özelliği konusunda yeni bir uç noktası sunacağız. Belli sohbetleri kimler görebilir veya cevaplayabilir konusunda daha fazla seçenek deniyoruz. Bu davranışlar değişiyor mu görmek için de etkileşim değişikliklerini test ediyoruz. İnsanların Twitter’da rahat ve güvenli olduğundan emin olmaya kendimizi adamış durumdayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!