Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 16:19

Anadolu Ajansı, Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdiğini duyurdu. Twitter sorunu ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın kısa süre içinde açılacağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde, 20.20 civarında Twitter yeniden erişime açıldı. Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent ikinci açıklamasında da video paylaşım sitesi YouTube'a erişimin kısa süre içinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

8 saat sonra engelleme sonra erdi

SOSYAL ağlardaki erişim engelinin kaldırılmasına yönelik ilk haber ESB Genel Sekreteri Bülent Kent’ten geldi. Kent, saat 19.00’da yaptığı açıklamada erişim engelinin kaldırılmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu açıklamadan yaklaşık 2 saat sonra Twitter'a erişim sağlanmaya başladı. Daha önce de Twitter ve YouTube’tan erişim engellenin kaldırılmasına yönelik çalışmaların başladığını açıklamıştı. YouTube, “Türkiye’de erişimin engellendiği doğrultusunda bilgiler alıyoruz. Hizmetin kullanıcılara bir an önce yeniden sunulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaparken Twitter ise Türkiye'de yaşanan kesintinin farkında olduklarını ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetmişti.

İKİNCİ AÇIKLAMA YOUTUBE İÇİN

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, gece yarısına doğru ikinci bir açaklama yaparak YouTube'un erişime açılmasının kısa süre içinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Kent, yaptığı yazılı açıklamada, YouTube'un kısa sürede erişime açılacağını belirterek şunları kaydetti:

"YouTube sosyal paylaşım sitesinin vekaleten Türk hukuku meselelerini yürüten avukatı tarafından, YouTube üzerinde yer alan içeriklerden İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/1644 değişik iş numaralı kararında yer verilen ve akabinde, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin 'benzer içerik' tespitiyle 2015/1341 dosya numaralı 2015/33 karar numaralı işlemiyle iletilen, benzer içeriklerin tamamının Türkiye'den erişime engellendiği hususu teyit edilmiş, YouTube avukatının bu beyanı işletmelere iletilmiştir. YouTube sosyal paylaşım sitesine erişimin açılması kısa süre içerisinde gerçekleşecektir."

TWİTTER BÖYLE DUYURDU

Haberin Devamı

Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor



Twitter dışında Facebook ve YouTube'tan yasak sonrası yapılan ilk açıklamada da sorunun çözülmeye çalışıldığı, Facebook'un mahkeme kararına uyarak ilgili içerikleri kaldırdığı belirtildi.

Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor
İŞTE ERİŞİM YASAĞI GETİRİLEN 166 LİNK



Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor
SOSYAL MEDYA YASAĞI DÜNYA BASININDA

Twitter açıldı, Youtube kısa sürede açılıyor
TWITTER VE YOUTUBE’A YASAK

YASAKLI SİTELERE NASIL GİRİLİR / FOTO ANALİZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!