Türkiye'de oyunların gelişimi masaya yatırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede oyunların gelişimi masaya yatırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 21:51

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesine bağlı olan Dijital Oyun Tasarım bölümü, bu yıl ikinci defa “Türkiye’de Oyunların Gelişimi” isimli bir panel düzenliyor.

Haberin Devamı

Oyun dünyası her geçen gün biraz daha gelişiyor, farklılaşıyor ve büyüyor. Her yeni oyun karakteri, bambaşka bir hayali resmediyor, her oyun dünyası bilinmeyene yepyeni bir yolculuk anlamına geliyor. Pek tabii oyunların beraberinde taşıdığı bu şahsına münhasır kültür de her geçen gün kendi içerisinde değişiyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oyunlar hakkında muazzam bir gelişim söz konusu. Koca disketlerin içerisindeki “ufak” oyunlarla başlayan macera, bugün bambaşka bir yere gelmiş durumda. Birçok yerli üreticinin alın teriyle ortaya çıkan envaı çeşit oyuna ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Bir yandan oyun üretiyor, bir yandan oyun tüketiyoruz. Aynı zamanda Avrupa pazarının en önemli oyun ve teknoloji pazarlarından bir tanesi konumundayız. Peki, bu iş nereden başladı? Nereye doğru gidiyor?

İşte bu sorulara cevap arayanlar için, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesine bağlı olan Dijital Oyun Tasarım bölümü, bu yıl ikinci defa “Türkiye’de Oyunların Gelişimi” isimli bir panel düzenliyor. Sadece oyun geliştiricilerinin değil, oyun medyasından da önemli isimlerin yer alacağı panel, 3 Kasım Cumartesi günü, saat 10:00 ile 18:00 arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Yerleşkesi, ÇSM 402 numaralı salonda gerçekleştirilecek.

Etkinlik detayları;

Türkiye’de Oyunların Gelişimi

Moderatör: Ertuğrul Süngü

10:00 - 11:00 Ali Güngör Technopat Genel Yayın Yönetmeni / Recep Baltaş Technopat Yazı İşleri Müdürü
11:00 - 12:00 Özgür Özol / Tarihçi - Yazar
12:00 - 13:00 Yemek Arası
13:00 - 14:00 Sinan Akkol 3A Stüdyoları Kurucu Ortak / Burak Güven Akmenek - Fragtist.com Kurucusu
14:00 - 15:00 Onur Şamlı / Oral Şamlı Zoetrope Interactive Kurucu Ortaklar
15:00 - 16:00 Ceyda Doğan Karaş / İlker Karaş KarıKoca Gaming - Dijital Sporlar
16:00 - 18:00 Ayça Zaman GoodGamers Yazı İşleri Müdürü / Şefik Akkoç Yayıncı - Editör / Kürşat Zaman LEVEL Dergisi

Türkiyede oyunların gelişimi masaya yatırılıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!