Türkiye Blockchain için vites yükseltiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Blockchain için vites yükseltiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 15:41

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu himayesinde, MenaPay ana sponsorluğunda düzenlenen Blockchain Türkiye Zirvesi 2018, kamunun ve özel sektörün liderlerini Blockchain'in kullanım alanlarını ve potansiyelini keşfetmek üzere Ankara'da bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Blockchain yol haritası 18-20 Kasım tarihlerinde Ankara'da düzenlenen Blockchain Türkiye Zirvesi 2018'de ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından “Blockchain'in Kullanım Alanları ve Potansiyelin Keşfi” temasıyla, düzenlenen Blockchain Türkiye Zirvesi, 11 ülkeden 40'ı aşkın uzmanı Blockchain (blokzincir) teknolojilerini konuşmak üzere bir araya getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun da katıldığı etkinlikte Blockchain alanında karşılaşılan teknolojik engeller, yasal mevzuata ve kanunlarla ilgili düzenleme çalışmaları kamudan ve özel sektörden temsilciler tarafından masaya yatırıldı.

Türkiye’nin finansal ve teknolojik olarak ilerlemiş, yetenekli, çalışkan ve pratik çözümler üretilebilen bir merkez olarak konumlandırıldığı konferansta MenaPay kripto para teknolojileri üzerine kurulu bir dijital ödeme servisinin avantajlarını anlattı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki (MENA Bölgesi) ilk İslami hukuk kurallarıyla uyumlu ödeme sistemi olan söz konusu platform, konferans boyunca gerçekleşen panel ve oturumlarda Blockchain teknolojisinin finans dünyasına getirdiği ezber bozan dönüşümü detaylandırdı. 

Haberin Devamı

Orta Doğu’da dijital ödemeler için “Altına Hücum” devri kapıda

MenaPay İş Geliştirme Direktörü Burak Erdir "İslami Finans Kurallarına Uyumlu Blokchain ve Orta Doğunun Dijitalleşmesine Katkısı" konulu sunumunda Orta Doğu'da yüzde 84'lük bir kesimin dijital ödeme sistemleriyle henüz tanışmadığına dikkat çekerek, İslami kurallara uygun bir ödeme sisteminin taşıdığı yüksek potansiyelin altını çizdi.

Ankara'daki Blockchain ekosisteminin olgunlaşmasını görmekten mutlu olduklarını kaydeden şirketin CMO'su İlker Çıkrıkçılı, "Önümüzdeki yıl bu etkinliğin çok daha büyük olacağına ve Ankara çıkışlı çok daha fazla proje olacağına eminim. Blokzincirin düşük maliyet, güvenlik, gizlilik, hız ve açık kaynak varlıklar sayesinde geleceği şekillendireceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Blockchain için düğmeye bastık"

Blockchain Türkiye Zirvesi'nin protokol konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Ülke olarak üzerimize düşen görev, Blockchain teknolojisini en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak. Bunun için gereken adımları atıyoruz." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!