Türk uygulama geliştiricilerine fırsat

Güncelleme Tarihi:

Türk uygulama geliştiricilerine fırsat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 15:49

BlackBerry PlayBook, Türk uygulama geliştiriciler için geniş fırsatlar sunan bir dünyanın kapısını aralıyor.

Haberin Devamı

BlackBerry PlayBook tasarımcı, uygulama ve yazılım geliştiricilerinin yanı sıra yayıncılar dâhil olmak üzere yaklaşık 1000 farklı sektör profesyonelinin katıldığı Adobe Creative Future İstanbul etkinliğinde katılımcılarla buluştu. Endüstri profesyonellerini bir araya getiren ve BlackBerry’nin sponsorlarından biri olduğu Adobe Creative Future İstanbul, BlackBerry PlayBook platformunu yakından incelemek isteyenler için önemli bir etkinlik oldu.
 
BlackBerry PlayBook tableti, Türk uygulama geliştiricilere yeni ve geniş fırsatlar sunan bir dünyanın kapısını aralıyor.
 
Research In Motion Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury, BlackBerry çözümünün arkasında yer alan RIM’in tablet pazarına yönelik benzersiz bir yaklaşımı olduğunu ve bu farklı yaklaşımın geliştiricilere hem tüketiciler hem de profesyonel pazarlar için faydalı ve inovatif uygulamalar geliştirme olanağı sağladığını vurguluyor.
 
Geçen yıl, tüketicilerin 10 milyonun üzerinde (IDC) uygulama yüklediğini söyleyen Zagury sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu sayının 2014 itibariye 76 milyonu aşması bekleniyor. BlackBerry PlayBook gibi tabletler bu sayının daha da artmasını sağlayacak. Türk uygulama geliştiricilerinin büyümekte olan bu pazardan faydalanmasını sağlamak amacıyla BlackBerry PlayBook’un zengin geliştirme ortamına erişim fırsatı sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”
 
BlackBerry PlayBook en başından itibaren bir tablet olarak geliştirildi. Sadece dokunmatik ekranlı küçük bir PC veya büyük bir akıllı telefon değil. Cihaz, gerçek çoklu görevi destekleyen ve en talepkar multimedya uygulamalarına zorlanmadan cevap veren çok çekirdekli bir işlemciye sahip.
 
Yeni BlackBerry Tablet OS (işletim sistemi); dünyadaki en güvenilir, güvenli ve sağlam işletim sistemli mimariye sahip olan QNX Neutrino microkernel mimarisi üzerine kuruldu. Uzun yıllar süren geliştirme çalışmaları sonucunda daha da sağlamlaştırılan Neutrino; uçak, tren, otomobil ve tıbbi malzemelerin yanı sıra interneti yürüten en geniş router’larda kritik görevli uygulamaları desteklemek için kullanılıyor.
 
Tüm bu özelliklerin hem donanım hem de yazılım aracılığıyla müthiş bir kullanıcı deneyimi sunduğunu ve bu sebeple varolan en güçlü taşınabilir tablet çözümü olduğunu vurgulayan Alexandra Zagury sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geliştiriciler, BlackBerry PlayBook’a özel ve farklı deneyimler sunan içerikler geliştirmek amacıyla, endüstri standartlarında araçlarla çalışabilecekleri için bu platform onlara uygun bir çalışma platformu sunuyor.”
 
Zagury ayrıca “Söz konusu platformun uygulama geliştirmek için kullanılabilecek en geniş ve en derin platformlardan biri olduğunu” söylüyor. BlackBerry, çeşitli geliştirme teknolojilerini en güçlü, esnek ve açık deneyimleri sunmak amacıyla geliştiriyor. Uygulama geliştiriciler HTML5, Java, Adobe Flash, Adobe AIR, ve native C/C de dahil olmak üzere birçok platform üzerinde BlackBerry PlayBook uygulamaları geliştirebiliyor.
 
BlackBerry PlayBook için SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) BlackBerry Tablet OS üzerinde C/C uygulama gelişimini mümkün kılıyor. İki uygulama oyuncusu olan BlackBerry Java apps ve Android apps ise tablete destek oluyor.
 
Uygulama geliştiriciler, oyunlarını BlackBerry PlayBook’a taşımak için Ideaworks Labs ve Unity Technologies’in çok platformlu oyun motorlarını kullanabiliyor.
 
BlackBerry PlayBook, birçok rakibinden farklı olarak, endüstri standardında teknolojiler kullanarak, kullanıcılarına eğlenceli ve yenilikçi  uygulamalar sunmak isteyen geliştiriciler için HTML5 ve Adobe AIR’i de destekliyor.
 
Zagury son olarak “‘Açık’ araç kullanımının ve web standartlarının önemini anlıyoruz. Amacımız uygulamacılarımıza, müşterilerine en iyi içerik, oyun, bağlantı, sosyal medya ve eğlenceyi yaratmaları ve sunmaları için gerekli ekosistemi ve araçları sağlamak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!