Türk Telekom Avrupa Birliği COMBO Projesi'ne ev sahipliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom Avrupa Birliği COMBO Projesine ev sahipliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 14:34

Türk Telekom, dünyada 5G teknolojisinin yol haritasını belirleyecek en önemli girişimlerden biri olarak kabul edilen Avrupa Birliği COMBO Projesi'nin değerlendirme toplantısına ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Gruptan yapılan açıklamaya göre Türkiye, dünyadaki teknoloji gündeminin ana konularından biri olan 5G konusunda Türk Telekom Grubu'nun katkılarıyla önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Grubu, Avrupa Birliği COMBO Projesi'nde Türkiye'yi temsil ederek 5G teknolojisinin gelişimine öncülük edecek. Grup, COMBO Projesi'ne grup şirketi ARGELA ile katılacak.

Tüm dünyada artan veri trafiği ve gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde sabit ve mobil ağları kaynaştırma yönünde AB ülkeleri tarafından geliştirilen COMBO projesi; sabit, Wi-Fi ve mobil ağ hizmetlerini tasarlanacak ortak bir ağ mimarisinde birleştirmeyi hedefliyor.

Şirket de iştiraki ARGELA ile AB'nin COMBO ile 5G konusunda attığı adımlara aktif destek veriyor.

İstanbul ARGELA ofisinde 14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek COMBO Projesi değerlendirme toplantısında Avrupa'nın dev operatörleri, en önemli üreticiler ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler 5G'ye dair son dönem faaliyetlerini ve 5G odaklı gelecek döneme yönelik hedeflerini masaya yatıracak.

Toplantıda telekomünikasyon sektörünün öncü firma ve kuruluşları 5G ve 5G'yi etkinleştirici teknolojiler, yazılım tanımlı ağlar, ağ sanallaştırması ve geleceğin şebeke yapısı üzerine çalışmalar yapacak.

Toplantıda ayrıca, 5G standartlarının belirlenmesi ve bu konuda güç birliği için yol haritası oluşturulması yolunda da önemli adımlar atılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!