Türk tasarımcıdan bir ilk: Giyilebilir nebulizatör yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türk tasarımcıdan bir ilk: Giyilebilir nebulizatör yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 16:06

Daha önce kulak ve burun sağlığıyla ilgili tasarımlarıyla ödül kazanan Türk tasarımcı Kanuni Kuralkan, 3 yıl süren çalışmalar sonunda dünyanın en küçük nebülizatörünü tasarladı.

Haberin Devamı

Solunum konusunda lider bir Alman firmasıyla anlaştıklarını söyleyen Kanuni Kuralkan, “Global pazarda çok hızlı yol almayı hedefliyoruz” dedi.

Kanuni Kuralkan, nebülizatör aracılığıyla ilaç alması gereken kişilerin yaşadığı en önemli sorunun zaman konusunda planlama yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Nebülizatör kullanan kişilerin ilaç saatleri iş ve sosyal yaşamlarını planlıyordu. Piyasada varolan nebülizatörlerin hepsi, çalışırken varlığını gürültüyle hissettiren, zaman isteyen, taşıması zahmetli örneklerdi. Biz kişinin boynuna asabileceği bir sistem geliştirdik.150 gram ağırlığında, tüm ilaçlarla uyumlu, herhangi bir usb ile şarj edilebilen ve tamamen sessiz. Ultrasonik nebülizatörler kortizonlu ilaçları kıramamakta ve özellikle iltihap tedavisinde kullanım dışı kalabilmektedirler. Bu tasarım, bütün nebül ilaçlarını kırabilmektedir. Yani tedavi ne olursa olsun yeni nesil bu nebülizatör aracılığıyla ilacınızı kullanmanız mümkün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!