TİDER İçin İyilik Peşinde Koş'tu

Güncelleme Tarihi:

TİDER İçin İyilik Peşinde Koştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 13:12

“Adım Adım - İyilik Peşinde Koş” hareketine destek olan Procat, 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na 2. kez katılarak; israf ve yoksullukla mücadeleye kaynak yaratmak için sivil toplum kuruluşu TİDER’in yanında yer aldı.

Haberin Devamı

Firma, 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na Temel İhtiyaç Derneği-TİDER ekibi iştirak etti ve “Adım Adım - İyilik Peşinde Koş” projesine destek oldu.

Yardımseverlik koşusuna 35 kişilik bir kadro ile katılan olan Procat ekibi, 11 Kasım 2018 tarihinde 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda TİDER’in yanında yer aldı ve sivil toplum örgütünün yoksulluk ve israfla mücadele çabalarına destek olmak için ek için kaynak yaratttı.

Adım Adım, 2008 yılının Mart ayında yurt dışında ‘Charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu. Yardımseverlik koşuları aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan Adım Adım Oluşumu, 2008 yılından bu yana 43 bin gönüllü koşucu ile 40 sivil toplum kuruluşu için 347 bin bağışçıdan 37 milyon TL bağış toplanmasına imkân sağlayarak binlerce kişi için umut ışığı oldu.

Temel İhtiyaç Derneği ise yürüttüğü Destek Projesi ile israf, yoksulluk ve işsizlik gibi üç büyük toplumsal sorunu birbiriyle yapıcı şekilde ilişkilendirerek çözüm üretmeye odaklanan bir sivil toplum kuruluşu. Dernek israf edilen tonlarca ürünü ihtiyaç sahipleriyle, geçinme zorluğu çeken insanları da iş olanaklarıyla buluşturan Destek Projesini ülke çapında yaygınlaştırmayı hedefliyor. Dernek bugüne kadar, 77660 kişinin destek marketten ücretsiz alışveriş yapmasına imkân sağladı. Destek İK ile sağlanan istihdam sayısı ise 70’e ulaştı.

Destek Market ve Destek İK’dan oluşan Destek Projesine ek kaynak sağlamak için yardımseverlik koşusuna katılan 35 kişilik Procat ekibi, organizasyon kapsamında hem sağlıklı yaşam ve sporun önemine bir kez daha dikkat çekti, hem de toplanan bağışlar ile Destek Marketler üzerinden yardım alan vatandaşlarımızın sayısının artmasına olanak tanıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!