Tesla otomobili başını yaktı, ehliyetine el konuldu!

Güncelleme Tarihi:

Tesla otomobili başını yaktı, ehliyetine el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 06:34

Autopilot özelliğine çok fazla güvenmemeniz gerektiği hakkında muhtemelen ilk uyarı Tesla'nın kendisinden gelecektir. Bu sistemin şu anda, bir otonom sürüş sisteminden ziyade ileri seviye bir sürücü yardım sistemi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Haberin Devamı

Ancak görünene göre bir sürücü, kısa bir süre önce bu uyarıyı en dramatik şekillerden biri ile göz ardı etmiş gibi görünüyor. Nottingham, BK vatandaşı Bhavesh Patel, Mayıs 2017 tarihinde M1 yolu üzerinde Model S aracının yolcu kolduğunda oturarak ilerlerken yakalanınca 18 aylık sürüş cezası aldı. Sürücü, Autopilot'u aktif ettiğini ve "muhteşem" yarı otonom rehberliğinin aracı var olan tahmini 40MPH (yaklaşık 65kmph) hızlı trafikte ilerletebileceğini düşündüğünü söylemişti.

Neyse ki bir kaza yaşanmamıştı ancak tahmin edebileceğiniz gibi polis için bu durum önemli değildi. Polis, yapılanın "muazzam derecede sorumsuz" olduğunu belirtirken Patel'in sürüş yasağı cezasının yanı sıra 100 saat ücretsiz çalışması, 10 gün boyunca rehabilitasyon görmesi ve 1800£ ödemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Tabi bu yapılan bu hareketin gerçekten tehlikeli olduğunu belirtmeye gerek bile yok. Autopilot, aracınızı trafiğe uygun bir hızda aynı şeritte ilerletebilse de, etrafınızda gerçekleşen olaylara göre tepki vermiyor veya kaçış manevraları yapmıyor. Bir diğer soru ise, Patel'in Autopilot'u yolcu koltuğunda ne kadar süre boyunca kullandığı. Autopilot ellerinizi direksiyonda tutmanızı istiyor. Bu konuda yapılan uyarıları bir dakika boyunca dinlemezseniz Autopilot o sürüş boyunca kendisini kapıyor ve eğer uyarıları dinlememeye devam ederseniz, aracı tamamen durduruyor. Patel, yolcu koltuğunda muhtemelen çok kısa bir süre kaldı ancak bu sürenin, yolcu koltuğuna oturabileceği kadar uzun olması bile rahatsız edici bir şey.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: SAMSUNG'TAN İKİ YENİ TELEFON BİRDEN GELİYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!