Telefondan video izlemek ne kadar kota yer?

Güncelleme Tarihi:

Telefondan video izlemek ne kadar kota yer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 07:05

Telefondan video izleme alışkanlığımız her geçen gün artıyor. Peki bu alışkanlığımız internet kotamızı ne kadar etkiliyor dersiniz?

Haberin Devamı

Bugünlerde 4-5GB'lık mobil veri kotanızı fatura kesim tarihinizden önce doldurmak hiç de zor değil. Bu alanda videolar, mobil veri tüketiminde genellikle ilk sıralarda bulunuyorlar. Bu nedenle hangi video hizmetinin ne kadar veri tükettiğini bilmenizde fayda olabilir.

chip.com.tr'nin haberine göre harcayacağınız ek gigabaytlar çok pahalıya mal olabileceğinden, video hizmetlerinin ne kadar veri tükettiğine göz gezdirerek kötü sürprizlerin önüne geçebilirsiniz.

1. YouTube

En popüler hizmetten başlayalım. YouTube üzerinde 480p (SD) çözünürlükte izleyeceğiniz bir saatlik video, 562,5MB tüketiyor. 60fps ile daha yüksek çözünürlüklere geçerseniz, 720p'de saatte 1,86GB, 1080p'de 3,04GB, 4K'da ise 15,98GB harcıyorsunuz.

2. Netflix

Dünyanın en popüler akış hizmetlerinden Netflix, ülkemizde de hizmet veriyor ve birçok video kalitesi seçeneği sunuyor. Netflix'in kendi verdiği bilgilere göre standart çözünürlükteki (SD) videolar, bir saatte 1GB veri tüketiyor. Yüksek çözünürlüklü (HD) videolarda ise tüketim, 3GB'a yükseliyor. Ultra-high definition'ı seçerseniz, saatte 7GB tüketiyorsunuz.

Haberin Devamı

Hesabınız varsayılan olarak bağlantınıza uygun çözünürlüğü seçiyor. Veri tasarrufu için Hesap > Profilim > Yürütme ayarlarına göz atabilirsiniz.

3. Spotify

Spotify, Türkiye'de olmasa da bazı ülkelerde video hizmeti de veriyor. Bu hizmet saatte 1,5GB ile 3GB arasında veri tüketiyor.

4. Vimeo

Vimeo kendi sitesinde ne kadar veri tükettiğinden bahsetmiyor ancak bir kullanıcı tarafından yapılan teste göre standart çözünürlükte 353MB/saat, yüksek çözünürlükte (HD) 2,75GB/saat tüketimde bulunuyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!