Teknoloji gazeteciliğinin babası öldü

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji gazeteciliğinin babası öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 00:00

Teknoloji basınının en önemli kalemlerinden gazeteci Yurtsan Atakan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

YURTSAN ATAKAN'IN EŞİ HURRIYET.COM.TR'YE KONUŞTU

Yurtsan Atakan'ın eşi Lale Atakan, göz yaşlarını tutamayarak hurriyet.com.tr'ye konuştu ve şunları söyledi: "Çok iyi bir insandı. Melekti. İyi kalpliydi. Gazetecilik mesleğini çok severek yaptı. En sevdiği işi oydu. Ondan başka bir şey yapmak istemiyordu. Hürriyet Gazetesi'ni çok seviyordu. Hurriyet.com.tr için çok uğraştı. Hiç acı çekmeden son nefesini verdi." 

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE SON BİR AYDIR YAZI YAZMIYORDU

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Yurtsan Atakan dün gece yaşamını yitirdi. Son olarak Akşam Gazetesi'nde köşesinde teknoloji yazıları kaleme alan Atakan, uzun yıllar Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı. Gazeteci Atakan, rahatsızlığı nedeniyle Akşam Gazetesi'ndeki yazılarına son bir aydır ara vermişti.

1963 yılında İstanbul'da doğan Yurtsan Atakan'ın cenazesi yarın Levent Camii'nden öğlen namazını müteakip kaldırılacak ve Ulus mezarlığına defnedilecek.

Haberin Devamı



Atakan'ın vefatının ardından bilişim dünyasındaki dostları üzüntüsünü paylaştı.

Hürriyet İnternet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar:

Türkiye'de internet yayıncılığına yaptığı katkı tartışılmaz. Hurriyet.com.tr'ye katkıları oldu. Büyük kayıp. Kendisinin yaptığı katkılar için minettarız.

FOTOĞRAFLARLA YURTSAN ATAKAN

Hürriyet Ekonomi Erkan Çelebi:

Bana bile teknoloji yazdırdı.

Yurtsan Atakan’ın, yaşamla kora kor sürdürdüğü maç da bitti. Benim gibi teknoloji özürlü birine bile dijital virüsünü bulaştırıp, köşe açabilecek kadar ikna yeteneği olan Yurtsan, benim için sadece iyi bir gazeteci değil, “gerçek bir dost” tu.

Hurriyet.com.tr editörü Zeynep Güçlücan:

Yurtsan Atakan benim aklımda, yüreğimde hep o güven veren ve güzel tebessümüyle var oldu. O sakin ses tonu hem öğretir, hem onaylar hem de eksileri gösterirdi. Küçük yaşta başladığım gazetecilik mesleğimde ilerlediğim yolda bana çok şey öğreten, yol gösteren, doğruyu yanlışı ayırt etmemi sağlayan insandır.
Büyümeme yardımcı olmamı sağlayan usta gazetecilerden biriydi.

Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı olan insan nedense ölümü hiç kabullenemiyor. Ben de Yurtsan Atakan’ın ölümünü kabullenemiyorum. Daha bizlere katacağı, öğreteceği çok şey vardı.

CHIP Dergisi Yayın Yönetmeni Mahmut Karslıoğlu:

Ben onu çok geç tanıdım, keşke daha önce tanışma şansım olsaydı. Çok fazla birlikte çalışma şansımız olmadı. Çok iyi bir gazeteciydi. Başımız sağolsun.

PCNET Dergisi Yayın Yönetmeni Erdal Kaplanseren:

Yurtsan Atakan benim için bir ağabeydi. Onunla uzun seneler çalıştım. Çok önemli bir gazeteciydi. Onunla vakit geçirmek çok farklıydı. Renkli sohbeti, olaylara yaklaşımı, bakış açısı çok farklıydı. Çok kendine özgün bir insandı. Eksikliği çok hissedilecek. En son birkaç hafta önce karşılaştım konuşma fırsatımız olmadı ancak ikinci ameliyattan sonra bitkin görünüyordu. 2 ay önce de sohbet etme imkanımız olmuştu.  Son ameliyattan sonra kendini kötü hissettiğini, korktuğunu ve çok endişelendiğini söylemişti. Gerçekten kaybımız büyük. Çok şaşkınım. Yurtsan Atakan daha çok şey yapabilirdi. Çok genç kaybettik.

Shiftdelete Yayın Yönetmeni Hakkı Alkan:

Bir gazetecinin nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini iyi bilirdi. Beraber çalıştıki bana her konuda yardımcı oldu. Tüketicinin dilini çok iyi bilirdi. Karmaşık teknik konuları bile biz anlatamazken, o anlatabilirdi.

Vatan Gazetesi Ekonomi Editörü Necla Dalan:

Çok düzgün bir insandı. İnternet gazeteciliğinin babasıydı. Herkese emeği vardır, ama kıyısından ama köşesinden... Tarafsız biriydi. Daha da önemlisi keyifle işini yapardı ve bunu günlük yaşamına yansıtmasını bilirdi. Yeri zor dolacak biri.

Scroll.com.tr Yayın Yönetmeni Ecevit Bıktım:

Sonuçta bizim abimizdi, bilişim camiasının... Herkese yardımcı olmaya çalışan biri. Uzun yıllar çeşitli yayınlarda yayın yönetmenliği yaptı. Çok üzüldüm, başımız sağolsun.

1995 YILINDAN İTİBAREN HÜRRİYET'TE YAZMAYA BAŞLADI

Atakan, İstanbul İngiliz Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nde başladığı gazetecilik hayatını Güneş Yayınları, Bersay Yayıncılık, IDG Türkiye, Yeni Yüzyıl Gazetesi, Star Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi'nde sürdüren Atakan, Adam Dergisi Yazı İşleri Müdürü, PC World Genel Yayın Yönetmeni, IDG Türkiye Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1994 yılında başladığı internet ve teknoloji yazılarını 1995 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi'nde düzenli olarak yazmaya başladı.

Son olarak Akşam Gazetesi ve Gusto Dergisi'nde yazmakta olan Yurtsan Atakan, Türkiye Bilişim Vakfı Bilişim Medyası Ödülleri kapsamında çeşitli yıllarda En İyi Köşe Yazısı, En İyi İnternet Sitesi, En İyi Fotoğraf, Bilişime Verilen Katkı dallarında çeşitli ödüller almıştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!