Tek rakibi USB 3.0

Güncelleme Tarihi:

Tek rakibi USB 3.0
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 09:31

O bir hız canavarı: Bu USB bellek limitleri ve USB 2.0'ı zorlayan hızıyla şaşırtacak.

Haberin Devamı

Corsair oldukça ünlü bir marka, özellikle de yüksek hızlı belleklerle oyunculara adını duyurmuştu. Flash bellekleri, SSD'leri de oldukça ünlü olan marka, en son Flash belleği olan 128GB Voyager GT'yi duyurdu ve açıklamalarıyla da ilgi çekti.

Corsair'in iddiasına göre artık Flash belleklerinin hızını kısıtlayan tek şey USB 2.0 teknolojisinin imkanları. Dünyanın en hızlı 128GB Flash belleği olarak tanıtılan Voyager GT, firmanın aktardıklarına göreçift kontrolcü mimarisi kullanarak SLC seviyesi performans sunuyor. MLC NAND flash bellek kullanan cihaz, bu tür yüksek kapasiteli belleklerde gereken hızı sağlıyor. Corsair'e göre benzeri boyuttaki belleklerin iki katı hızda çalışıyor.

32MB/s okuma ve 25.6MB/s yazma hızına sahip bellek suya ve darbelere dayanıklı plastik bir kaba sahip. Yurt dışındaki satış fiyatı yaklaşı 390 dolar. Cihazın güçlü yanı bu dev kapasiteye karşılık aynı kapasitede bir SSD'den çok daha küçük olması. Yanında her şeyi taşıyan teknik servisler ve büyük medya dosyalarıyla işi olanlar için oldukça kullanışlı bir USB bellek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!