Tek kuruş harcamadı

Güncelleme Tarihi:

Tek kuruş harcamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 08:55

Sadece 2 yılda, hiç para harcamadan, nasıl bir Porsche sahibi olursunuz? İşte akıl almaz yöntemi...

Haberin Devamı

E-posta kutunuzdaki "internetten şu kadar para kazanın, oturduğunuz yerden milyonlara sahip olun" gibi başlıklarla internetten para kazanma yöntemlerini anlatan e-postaları görmekten sıkıldıysanız, size tek kuruş harcamadan internetten Porsche sahibi olan 17 yaşındaki bir gencin hikayesini anlatalım. Tam iki sene ve 14 değiş tokuş sonunda Porche sahibi olan Steven Ortiz, bu işlemlere başladığında yalnızca 15 yaşındaydı.

Steven Ortiz, bir arkadaşının ona verdiği eski bir cep telefonunu, Craiglist adlı siteden değiş tokuş etmek istedi ve bir iPod Touch'la takas etmeyi başardı. Ortiz bile, iPod Touch'la başlayan takas işleminin nerelere gidebileceğini tahmin edememişti.


Aldığı iPod Touch'ı bir kros motorsikletiyle değiştiren Ortiz, bir süre kros motorlarını sürekli daha iyi modelleriyle takas etmeye devam etti. En sonunda kros motorunu bir MacBook'la değiştirmeyi başaran genç, bunu da Toyota 4Runner'la takas etti. Birkaç değiş tokuş sonrasında ise Ortiz, daha iyi model bir kros motoruna kadar geldi.

Haberin Devamı

Daha iyi model bir kros motoru da motorsikletle değiştirmeyi başaran pazarlık gücü oldukça yüksek genç, motoru da bir arabayla takas etti. Birkaç araba değiş tokuşu sonunda ise Ortiz 1975 model Ford Bronco'ya ulaştı. Değiş tokuş zincirinin son ve en büyük halkası ise burada gerçekleşti, Steven Ortiz, Bronco'yu 2000 Porsche Boxster'la takas edip bir Porsche araba sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DÜNYANIN EN GÖZDE OTOMOBİLLERİ



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!