Tarihin en çok satılanı o

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en çok satılanı o
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 12:57

Dev alışveriş sitesi Amazon, tarihinin en çok satan cihazını ve müthiş rekoru açıkladı.

Haberin Devamı

E-reader'ların, yan, e-kitap okuyucuların piyasaya çıkmasından bu yana uzun bir süre geçti. Nitekim yurt dışındaki fiyatlarıyla karşılaştırıldığında, ülkemizde el yakan etiketlere sahipler. Yine de gün geçtikçe kullanımları bir hayli artıyor.

Amazon ise ürettiği üçüncü jenerasyon Kindle'lar ile ortalığı fena karıştırdı. Amazon'dan yapılan açıklamaya göre Kindle, Amazon üzerinde yapılan satışlarda rekor seviyeye ulaştı. Elektronik kategorisinde 8GB'lık iPod touch'u bile geride bırakan WiFi 3G Kindle, sıralamadaki birinciliği ele geçirdi ve şirketin gelmiş geçmiş en çok satan cihazlar listesinde ilk sıraya oturdu.

Kendisine rakip olarak gösterilen Nook Color'sa bir hayli gerilerde kaldı. Andorid tabanlı bir işletim sistemine, renki bir LCD ekrana ve web browser özelliklerine sahip olmasına rağmen The Nook, kullanıcıların fazla ilgisini çekemedi. Diğer taraftan e-reader özelliğinden başka bir teknolojiye sahip olmayan Kindle, tek bir işi en iyi şekilde yaptığı için liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

Yeni çıkacak e-reader'larsa içlerinde birçok özelliği barındırmayı hedefliyorlar. Bakalım Kindle'ı tahtından hangisi indirebilecek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!