Tak gözlüğü bak keyfine

Güncelleme Tarihi:

Tak gözlüğü bak keyfine
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 01:55

En son geliştirilen mobil teknolojilerin tanıtıldığı Mobil Dünya Kongresi (MWC) Barcelona’da başladı. Yeni akıllı telefonların ve iletişim teknolojilerinin tanıtıldığı fuarda, şirketler ‘eğlence’  ile ön plana çıkmaya çalıştı.

Haberin Devamı

AKILLI telefon, tablet ve giyilebilir teknoloji gibi en yeni mobil cihazların ve mobil iletişimde son teknolojilerin tanıtıldığı Mobil Dünya Kongresi (MWC) Barcelona’da başladı. Türk Telekom’un davetiyle katıldığımız ve teknoloji devlerinin son kozlarını oynadığı fuarda bu yıl akıllı telefonların son trendi belli oldu. Bu trend eğlence. Neredeyse tüm akıllı telefon üreticileri sanal gerçeklik (virtual reality) gözlüklerini ve 360 derece çekim yapabilen kameralarını tanıttı. Eğlence ve oyunlara özel olarak hazırlanan bu yeni cihazlar için geliştirilen akıllı telefonlar da güçlü işlemciye sahip. 

PAZARA İTİCİ GÜÇ 

Akıllı telefon pazarının artık doyum noktasına ulaşmasıyla beraber üreticiler yan ürün ve aksesuarlarla yeni bir ekosistemin kapısını aralamaya çalışıyor. Eğlence konseptinin öne çıktığı bu yeni dönemde sanal gerçeklik ve 360 derecelik kameralarla şirketler akıllı telefon satışlarındaki ivmeyi sürdürmeyi amaçlıyor. 

Haberin Devamı

130 inçlik ekran hissi

LG amiral gemisi olarak adlandırılan yeni akıllı telefon modeli G5 ile beraber iki yeni ürün tanıttı. Sanal gerçeklik gözlüğü ‘LG 360 VR’ ve 360 derece video çekimi yapabilen ‘LG 360 CAM’ Güney Koreli şirketin tanıttığı yeniliklerin başında. LG G5’e özel bir kablo aracılığıyla bağlanabilen ve özel olarak tasarlanmış bir sanal gerçeklik gözlüğü olan LG 360 VR, iki metre uzaktan bakılan bir 130 inç TV ekran hissini veriyor.

HTC Vive 799 dolar

Sanal gerçeklik üzerine çalışmalarını hızlandıran akıllı telefon üreticisi HTC, ‘Vive’ adındaki gözlük hakkındaki gelişmeleri MWC’ye sakladı. 799 dolar olarak fiyatı açıklanan HTC Vive için ön siparişler 29 Şubat’ta alınmaya başlanacak. Piyasaya ise nisan ayında çıkacak. Cihaz, Job Simulator: The 2050 Archives ve Fantastic Contraption adındaki iki oyunla gelecek. Gözlükle beraber kontrol için 2 adet joystikte kullanıcılara sunulacak.

360 derecelik bakış açısı

Akıllı telefonlarını yeni nesil cihazlarla destekleyen diğer bir şirket ise Samsung oldu. Gear 360 adında bir kamera geliştiren şirket, bu sayede kullanıcıların 360 derecelik videolar çekebilmesini sağlıyor. Çekilen videoların Samsung’un sanal gözlüğü Gear VR ile izlenebilmesini de sağlayan yeni kamera, aynı zamanda Galaxy S7 üzerinden kontrol edilebiliyor. Buna ek olarak Facebook ile iş birliği yapan Samsung, sanal gerçeklik üzerine sosyal ağ kurmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

MWC’de tanıtılan yeni akıllı telefonlar

Samsung: Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge 3 boyutlu cam ve metalden üretilen Galaxy S7 5.1 inç, Galaxy S7 edge 5.5 inçlik ekrana sahip. Her iki modelde, 2.3GHz Quad ve 1.6GHz Quad işlemci bulunuyor. 4 GB’lık RAM, 12 dual piksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 3000 mAh batarya, su geçirmeme, parmak izi okuma ve 4.5G bağlantı teknolojisi gibi özellikler Galaxy S7 modellerinin özellikleri arasında. Samsung’un yeni modelleri mart ayında satışa çıkacak.

HTC: Desire 825, Desire 530 ve Desire 630 HTC üç farklı akıllı telefon modeliyle Barcelona’da kullanıcıların karşısına çıktı. Desire serisini yenileyen şirket, Desire 825, Desire 530 ve Desire 630 modellerini tanıttı. Desire 825’te Qualcomm’un Snapdragon 400 işlemci, 2 GB RAM ve 5.5 inç boyutunda ekran yer alıyor. 5 inç ekrana sahip olan Desire 530’da Qualcomm Snapdragon 210 işlemci, 1.5 GB RAM var. Desire 630’da ise 5 inç ekranın yanı sıra Snapdragon 400 işlemci ve 2 GB RAM özellikleri mevcut.

Haberin Devamı

LG: G5 LG’nin amiral gemisi akıllı telefonu G5 modüler tasarım özelliği tüm dikkatleri üzerine çekti. Tek parça metalden gövdeye sahip olan LG G5’in pili değiştirilebiliyor, kamerası ve ses sistemi daha sonradan güçlendirilebiliyor. 5.3 inçlik ekrana sahip olan yeni model, Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye, 4 GB RAM’e, 16 megapiksel arka kameraya, 2800 mAh bataryaya sahip. Model, 1 Nisan’da raflardaki yerini alacak.

SONY: Xperia X, Xperia X Performance ve Xperia XA Üç farklı akıllı telefon modelini tanıtan Sony, Xperia X, Xperia X Performance ve Xperia XA modellerini tüketicilerin beğenisine sundu. Xperia X’te 5 inçlik ekran 23 megapiksel kamera ve Qualcomm Snapdragon 650 işlemci bulunuyor. Metal bir gövdeye sahip olan Xperia X Performance, 5 inçlik ekran ve 23 megapiksel kamera ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemci görev yapıyor. Xperia XA’da ise 5 inçlik ekran, 13 megapiksel kamera ve dört çekirdekli işlemci yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!