Tabletler ve akıllı telefonlar tehdit altında

Güncelleme Tarihi:

Tabletler ve akıllı telefonlar tehdit altında
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 10:01

ESET, tablet ve akıllı ceplerin güvenlik yazılımı kullanmadığı için tehlikede olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET’in yaptırdığı araştırmaya göre masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda güvenlik yazılımı kullanma oranı, hem dünyada hem de Türkiye’de yüzde 90’ları aşmış durumda. Ancak araştırma, tablet ve akıllı cep telefonlarında güvenlik yazılımlarının henüz yaygın kullanılmadığını ortaya koydu.
Türkiye’de tablet kullanıcılarının yüzde 43.5‘i, akıllı cep telefonu kullanıcılarının ise yüzde 56.2’si online tehditlerden korunmak için herhangi bir yazılım kullanmıyor. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Veriler, tablet ve akıllı telefonların ciddi tehdit altında olduğunu ortaya koyuyor. Bu tür ürünlerin kullanıcılarında tıpkı PC kullanımında olduğu gibi bir güvenlik refleksi oluşmalı“ dedi.

Dünyanın en çok tercih edilen antivirüs markalarından biri olan ESET, bağımsız uluslararası danışmanlık ÅŸirketi United Consultants’a yaptırdığı araÅŸtırmada, deÄŸiÅŸik ürün gruplarındaki antivirüs yazılım kullanma alışkanlığını mercek altına aldı.Â

2012 yılının ikinci çeyreğinde, 49 üllkede 50 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, tablet ve akıllı telefonlarda antivirüs yazılımı kullanma alışkanlığının henüz masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda olduğu kadar gelişmediğini ortaya koydu. Bu konuda dünyada ortalama oran daha düşük iken, Türkiye’de kullanılmama oranının daha yüksek olması dikkat çekti.

En az akıllı telefonlarda kullanılıyor

Araştırma verilerine göre;

Masaüstü bilgisayarlarda antivirüs yazılımı kullanmayanların oranı
dünyada %2.9, Türkiye’de %5.4 düzeyinde,
 
Dizüstü (Notebook) bilgisayarlarda antivirüs yazılımı kullanmayanların oranı dünyada %4.2, Türkiye’de %8.0 düzeyinde,
 
Netbooklarda antivirüs yazılımı kullanmayanların oranı
dünyada %6, Türkiye’de %7.9 düzeyinde,
 
Tablet kullanıcıları arasında antivirüs yazılımı olmayanların oranı
dünyada %27.3, Türkiye’de ise %43.5 düzeyinde,
 
Akıllı telefonlarda (Smartphone) antivirüs yazılımı bulundurmayanların oranı dünyada %35.9, Türkiye’de %56.2 düzeyinde.
 
Mobil ürünler, siber suçluların hedefi

Araştırma sonuçlarını değerlendiren ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada internet konusundaki en önemli gündem konularının başında güvenlik ve online tehditler geliyor. Biz ESET olarak her gün 200 bin yeni zararlı yazılım tespit ediyoruz. Herhangi bir korunma yazılımı olmaksızın internette yol almak günümüzde neredeyse imkansız. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarların büyük çoğunluğunda güvenlik yazılımları kullanılıyor. Son iki yıldır hızla kullanımı artan tablet ve akıllı telefonlarda ise bu tür yazılımları kullanma alışkanlığı henüz gelişmedi. Oysa siber suçlular çoktan bu ürünleri ve bu ürünlerin ağırlıklı olarak kullandığı Android platformunu hedef almaya başladılar. Bu durum da, tablet ve akıllı telefon kullanıcılarını tehditlere karşı açık hale getiriyor“ açıklamasını yaptı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!