"Steve Jobs iyi ki gitti!"

Güncelleme Tarihi:

Steve Jobs iyi ki gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 09:43

Steve Jobs hakkında ortalığı karıştıracak bu sözleri söyledi, bu kadarla da yetinmedi.

Haberin Devamı

GNU ücretsiz yazılım hareketini 1980'de başlatan yazılım geliştiricisi Richard StallMan, Steve Jobs'un "öldüğünden memnun olmadığını, ancak gitmesinden memnun olduğunu" söyledi ve onu kötü belediye başkanlarıyla karşılaştırdı.

Teknoloji sitesi Gizmodo ve birçok diğer sitenin sadece bir kaç cümlesini içinden çekerek "garip", "yolunu şaşırmış" olarak adlandırdığı Stallman, geçen hafta hayatını yitiren Apple'ın efsane başkanı Steve Jobs için şu sözleri sarfetti: "Bugün insanları hapisane gibi (yazılım kısıtlamalı) bilgisayarları havalı göstermenin öncüsü Steve Jobs öldü. Chicago belediye başkanı Harold Washington'un yolsuzluklarıyla ünlü selefi Daley için söylediği gibi 'Onun ölmesinden memnun değilim ancak gitmesinden memnunum.' İster Jobs olsun, ister Mr. Bill ve hatta onlardan daha kötü şeyler yapmış kişiler bile ölümü hak etmez. Ancak hepimiz Jobs'ın halkın bilişimi üzerindeki kötü etkisinden kurtulmayı hak ediyorduk."

Eski programcı Stallman'ın söyledikleri şüphesiz Jobs hakkında söylenen ilk olumsuz sözler değil. Ancak Stallman'ın bu açıklaması, Apple hayranlarının ve Jobs'ı sevenlerin nefretini üzerine çekecek gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!