Steam'e Çin'den büyük rakip

Güncelleme Tarihi:

Steame Çinden büyük rakip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 08:38

Steam'e oldukça güçlü bir rakip gelecek iddiaları bulunuyor. Çin merkezli Tencent oyun platformunu yenileyerek WeGame ile uluslararası alana adım atmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Valve’nin oyun platformu Steam’e büyük bir rakip gelecek gibi duruyor. Çin merkezli Tencent’in oyun platformu TPG’yi yenileceği ve WeGame adında yeni bir platforma adım atacağı iddiaları bulunuyor. Steam’in karşısına çıkması olağan olan en büyük rakip olması beklenen WeGame uluslararası kullanıcılara da destek verecek. İddialar Niko Partners analisti Daniel Ahmad’ın Twitter’da yaptığı paylaşımla ortaya atıldı.

Ahmad, Tencent’in giriş sayfasında bulunan videoyu çevirmiş. Videoda WeGame’in çinli ve uluslararası kullanıcıları destekleyeceği ifadelerini görmüş. 200 milyona yakın kullanıcı ile 125 milyon kullanıcıya sahip Steam’i geçen TPG oldukça güçlü bir durumda. GP uluslararası kullanıcı özelliğini açarsa Asyalı tüketicilerin de ciddi alım gücünü arkasına alarak bu gücünü daha da katlayabilir.

Haberin Devamı

Tencent şirketi League of Legends’ın arkasında bulunan Epic Games ve Clash of Clans’ın arkasındaki Supercell’in de sahibi aynı zamanda Epic Games ve Activision Blizzard’da da hisseleri bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!