Spotify sonunda 100 milyonu devirdi, kendi rekorunu kırdı

Güncelleme Tarihi:

Spotify sonunda 100 milyonu devirdi, kendi rekorunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2019 10:11

Dünyanın bir numaralı online müzik platformu olan Spotify, Apple Music'i bir hayli sollayarak 100 milyon kayıtlı aboneye ulaştığını duyurdu. Böylece şirket, tarihinde ilk kez sadece bir çeyrek dönemde faaliyet kârı elde etmiş oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Apple Music servisi ile 50 milyon ücretli abone sayısını aştığını duyuran Apple'ı ikiye katlayan Spotify, 100 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıkladı. Paylaşılan son rakamlara göre şirket, yılın son çeyreğinde kendi rekorunu kırarak 94 milyon euro kâr elde ederken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 87 milyon euro'ydu. Şirket, seneyi böylece 1.5 milyar euro gelir kazanarak kapatmış oldu. 

Toplamda 204 milyon kayıtlı abonesi olan; ancak 100 milyonuna ücretli aboneye ulaşmayı başaran Spotify, ücretsiz kullanıcılarından da reklam geliri elde etmeyi sürdürüyor. 

Bu rakamlarla birlikte Spotify, 2019 için beklentilerini de yükseltti. Ücretli abone sayısının 100 milyonu geçmesi beklenirken, toplam kullanıcı sayısının ise 220 milyona yaklaşması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!