Soyuz'dan atlayış yapan kozmonot ve astronot yeniden uçacak

Güncelleme Tarihi:

Soyuzdan atlayış yapan kozmonot ve astronot yeniden uçacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2018 13:20

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Soyuz uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gidecekken çıkan bir arıza sonucu fırlatıldıktan kısa bir süre sonra Kazakistan'a paraşütle iniş yapmak zorunda kalan Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve NASA'dan astronot Nick Hague'un önümüzdeki bahar tekrar istasyona uçacağını belirtti.

Haberin Devamı

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Rus kozmonot Ovçinin ve ABD'li astronot Nick Hague'la birlikte Twitter'da bir fotoğrafını paylaştı.

Rogozin "Yeniden Zvyozdnıy kentindeyiz. Çocuklar mutlaka uçacak. Önümüzdeki bahar tekrar uçuş gerçekleştirmelerini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre Soyuz MS-10 uzay aracı dün Kazakistan'daki Baykonur uzay üssünden UUİ'ye fırlatıldı ancak çıkan bir arıza sonucu paraşütle atlayarak iniş yaptı. Roscosmos, olayın nedenleriyle ilgili soruşturma başlattı. Sputnik'e konuşan Baykonur uzay üssünden bir kaynak, arızadan sonra tüm insanlı uçuşların iptal edildiğini söylemişti.

'PROGRESS UZAY ARACININ GÖNDERİLMESİ DE ERTELENEBİLİR'

Gazetecilere konuşan Roscosmos yetkilisi Sergey Krikalev, Soyuz uzay aracıyla yapılan fırlatma işlemi sırasında çıkan arıza nedeniyle UUİ'ye gıda ve başka malzemeleri götürecek Progress kargo uçağının fırlatma işleminin de ertelenebileceğini söyledi. Nitekim, Progress uzay aracı da Soyuz'la aynı roket sistemini kullanıyor.

Haberin Devamı

Krikalev, ayrıca Soyuz roketinde çıkan arızanın nedeni belirleninceye kadar tüm insanlı uçuşların askıya alındığını da doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!