Sony'nin yeni ikilisi

Güncelleme Tarihi:

Sonynin yeni ikilisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 15:05

Sony, yeni dijital fotoğraf makineleri Cyber-Shot W180 ve W190'ı kullanıcılarına tanıttı.

Haberin Devamı

Sony’nin yeni Cyber-shot modelleri W180 ve W190, fotoğraf tutkunlarına eşsiz bir fotoğrafçılık deneyimini çok uygun fiyatlarla sunuyor. İnce ve şık tasarımlarıyla fark yaratan yeni modeller, sahip oldukları üstün teknolojileriyle de beklentilerin ötesine geçiyor.

Gümüş, siyah veya kırmızı renk seçenekleriyle sunulan W180 ve W190, kolay kullanım sağlayan özellikleriyle ilk kez fotoğraf çekmeye başlayacak olanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Modellerin sahip olduğu kaydırmalı buton sayesinde fotoğraf, film ve oynatma modları arasında rahatça seçim yapılabiliyor. Kullanıcıların yaratıcılıklarına yön veren 7  farklı “Sahne Seçim” modu da ayarları otomatik olarak yaparak kullanıcıları ayarlar için uğraştırmıyor.

10.1 ve 12.1 efektif megapiksel yüksek çözünürlük sunan yeni Cyber-shot W180 ve W190, A3 boyutunda veya daha yüksek büyütmelerde canlı, ayrıntı dolu sonuçlar sunuyor. Fotoğraf kalitesi 3x optik zoom objektif ile daha da geliştiriliyor. Modellerin “Akıllı zoom” özelliği, yakın çekimler için maksimum büyütmeyi W190 için 18x'e, W180 için 17x'e kadar artırıyor.

Haberin Devamı

Modellerin 2.7inç Clear Photo LCD ekranları da görüntülerin canlı ve net görüntülenmesine ve fotoğraf makinesi ayarlarının hızlı bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor.

Geliştirilmiş Yüz Tanıma Teknolojisi (Face Detection), bir sahnede 8 adede kadar yüzü tanıyor ve daha iyi görünen portre fotoğrafları için ince netlik ve pozlama ayarlarını otomatik olarak yapıyor. Ayrıca modellerin sahip olduğu Gülümseme Deklanşörü özelliği de kişiler gülümsediğinde otomatik olarak fotoğraf çekiyor.

Modellerin “Görüntü Sabitleyici” özelliği, elle çekim yapılırken fotoğraf makinesinin sallanma etkisini azaltıyor. Özel bir çekim modu da hassasiyeti ISO 3200'e kadar artırarak, daha yüksek deklanşör hızlarında hareket eden nesneleri yakalamanızı ya da iç mekanlarda flaşsız çekim yapmanızı sağlıyor.

Yeni Cyber-shot W180 ve W190, Picture Motion Browser yazılımının (PC için) en son sürümünü (4.2.01) barındırıyor. Sony’nin görüntü yönetimi uygulamasının en son sürümü olan Picture Motion Browser, PC’nin sabit disk sürücüsünde depolanan fotoğrafların ve video kliplerin sıralanmasını, görüntülenmesini ve aranmasını kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Yeni Cyber-shot W180 ve W190 modelleri Temmuz 2009'dan itibaren kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!