Sony'e saldıran bilgisayar korsanı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sonye saldıran bilgisayar korsanı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 12:16

FBI, bir çok internet sitesine sızarak insanların kişsel bilgilerini yayınlayan bir internet korsanını tutukladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

20 yaşındaki Raynaldo Rivera'nın Anonymous İnternet Korsanları grubunun bir alt kolu olan Luzsec'in üyesi olduğu ve geçen yıl Mayıs ayında Sony'nin internet sitesine yapılan saldırıdan sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Rivera suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezası alacak.

FBI, Rivera'nın Nisan ayında Sony'e yapılan saldırıdaki rolünü itiraf eden 24 yaşındaki Cody Kretsinger ile birlikte çalıştığını düşünüyor.

Sony saldırı nedeniyle 600 bin dolar kaybettiğini ve şirketin düzenlediği online yarışmalara katılanların kişisel bilgilerinin internette yayınlandığını söyledi.
Saldırılarını politik nedenlerle gerçekleştiren Anonymous'dan farklı olarak Lulzsec korsanları sadece eğlenmek için internet sitelerine saldırıyor.

Şimdiye kadar Lulzsec grubunun üyeleri ABD, İngiltere ve İrlanda'da tutuklandı.

'Basit saldırılar'

Rivera'ya yöneltilen suçlamalar Salı günü basına açıklandı. FBI Rivera'nın SQL Injection diye bilinen bir teknik kullanarak Sony'den para çaldığını düşünüyor.

ABD'li yetkililer Rivera'nın ayrıca siteden elde ettiği kişisel bilgileri internette yayınladığını ve Sony'e yapılan saldırıyı Twitter'dan dünyaya duyurduğunu düşünüyor.

Saldırı sırasında Lulzsec üyeleri ''Çok basit bir yöntemle Sony'nin tüm bilgilerine ulaştık. Bu kadar kolay ulaşılabilen bir şirkete neden güveniyorsunuz?'' diye yazmıştı.

Polis Rivera'nın izlerini saklamak için birden fazla takma isim kullandığını ancak FBI bilgisayar uzmanlarının ona ulaşmayı başardığını söyledi.

Anonymous'dan farklı olarak Lulzsec'in belli sayıda üyesi var ve bu üyeler birbirleri ile iletişim içinde.

Anonymous ise birbirine bağımsız bilgisayar korsanlarının dönemsel olarak bir amaç için birleşmesi esasına dayanıyor.

Şimdiye kadar Lulzsec grubunun bir çok üyesi tutuklandı.

İngiltere'de 19 yaşındaki Ryan Cleary ve 18 yaşındaki Jake Davis Haziran ayında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etti.

Grubun eski başkanı Hector Xavier Monsegur yakalandığından beri grubun diğer üyelerinin yakalanması için ABD hükümeti ile birlikte çalışıyor.

İnternette Sabu takma adını kullanan bilgisayar korsanının aldığı hapis cezası hükümete yaptığı yardım nedeniyle şimdilik altı ay ertelendi.

Lulzsec daha önce de İngiliz gazetesi The Sun'ın internet sitesine de saldırmış ve gazetenin sahibi olan Rupert Murdoch'un öldüğüne dair yalan bir haber yayınlamıştı.

Grup ayrıca ABD televizyon kanalı PBS'in internet sitesine de girdi ve rapçi Tupac Shakur'un hala hayatta olduğuna dair yalan bir haber yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!