Sony'den ikinci nesil optik disk arşivi sistemi

Güncelleme Tarihi:

Sonyden ikinci nesil optik disk arşivi sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 10:26

Sony, Panasonic ile birlikte geliştirdiği yüksek kapasiteli optik ortamların kullanıldığı ikinci nesil Optik Disk Arşivi sistemini görücüye çıkarttı.

Haberin Devamı

Yüz yıllık raf ömrü biçilen bu en yeni ortam, tek bir kartuşun kapasitesini 3,3TB’ye çıkarıyor. İkinci nesil Optik Disk Arşivi sistemi, aynı zamanda 8 kanallı optik sürücü birimi sayesinde okuma/yazma hızlarını bir önceki neslin iki katına yükseltiyor ve 4K videolar ile gerçek zamanlı çalışarak kullanıcıların artan veri depolama ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

İlk olarak 2013 yılında piyasaya sürülen Optik Disk Arşivi, yayıncılar, spor kuruluşları, şirketler, okullar ve prodüksiyon şirketleri tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Güvenilir uzun dönemli depolama sağlayan sistem, verimli enerji tüketimi ve istikrarlı çalışma imkanı sunuyor. Daha geniş uyumluluk için açık platform yaklaşımını sürdüren Sony, diğer üreticileri de Optik Disk Arşivi sistemini destekleyen ürünler geliştirmeye teşvik etmek amacıyla gerekli destek ve teknolojileri sağlıyor. Halen 42 şirket desteğini ilan ederek Optik Disk Arşivi sistemine yönelik ara yüzler yaratmış durumda.

Haberin Devamı

EN MODÜLER, ÖLÇEKLENDİRİLEBİLİR SİSTEM

Optik Disk Arşivi teknolojisi, near-line uygulamalar, derin arşiv depolama veya afet yedeklemesi sistemlerinde kullanım için tasarlandı. Donanım, bağımsızdan büyük, ölçeklendirilebilir robotik arşivleme sistemlerine kadar değişen geniş bir yelpazede yapılandırılabiliyor. Optik Disk Arşivi Generation 2’nin ana bileşenlerini bir bağımsız USB sürücü birimi (ODS-D29OU), robotik sistemlerde kullanıma yönelik bir 8GB fiber kanal kütüphane sürücü birimi (ODS-D280F) ve Optik Disk Arşivi ortam kartuşu (ODC3300R) oluşturuyor.

SAYILARI ARTAN OPTİK DİSK ARŞİVİ MÜŞTERİLERİ

Optik Disk Arşivi sistemi, aralarında şu kuruluşların da bulunduğu yeni müşterilerin katılımıyla giderek genişleyen bir kitle nezdinde kabul görüyor: Alabama Public TV APTV (ABD), ATM Grupa (Polonya), ATV (Türkiye), Beijing Television (Çin), Capitol Broadcast (ABD), Carolina Panthers (ABD), China Central Television (Çin), China Education Television (Çin), KUAC-TV (ABD), National Film Board of Canada (Kanada), San Marino RTV (San Marino), Sun TV Network Limited (Hindistan), Universität Mozarteum Salzburg (Avusturya), Wells Fargo (ABD) ve WRAL (ABD).

Haberin Devamı

Ayrıca, şu ana yayıncılar da gelişmiş Okuma/Yazma performansı ve daha yüksek kapasite ile daha yüksek verimlilik elde etmek amacıyla, Optik Disk Arşivi Generation 2’yi günlük operasyonlarına entegre etmeyi planlıyorlar: Artear (Arjantin), Golf Channel (ABD), KBS (Korean Broadcasting System) (Kore), RTRS (Bosna Hersek), Sky Perfect JSAT Corporation (Japonya) ve University of Neuchâtel (İsviçre).

Polsat, Sony Pictures Television, ve ZDF gibi çok sayıda ana yayıncı da Optik Disk Arşivi Generation 2’yi kullanarak “Konsept Kanıtlama” (PoC) denemeleri gerçekleştirmeyi de planlıyor. 

YAYGIN OPTİK DİSK KULLANIMINI TEŞVİK EDİYOR

Tamamen Sony Corporation’a ait olan bir iştirak olan Sony Optical Archive Inc. (ABD), yakın zamanda Everspan adlı yeni kütüphane sisteminin çıkışını duyurdu. Yeni sistem, spesifik olarak veri merkezlerini hedef alan büyük ölçekli robotik sistemlere yönelik yeni sürücüleri ve en yeni optik ortamları içinde barındırıyor. Bu pazar genişlemesi ile, depolama pazarında optik ortam kullanımı daha da ileri düzeye taşınırken istikrarlı optik ortam ve sürücü desteği tedariki de kolaylaştırılıyor. 

Haberin Devamı

Yeni bağımsız USB Sürücü Birimi (model ODS-D280U), fiber kanal kütüphane sürücü birimi (model ODS-D280F) ve Optik Disk Arşivi Kartuşu (model ODC3300R), 2016’nın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye’de temin edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!