Sony, PlayStation Move'u tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Sony, PlayStation Moveu tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 09:52

Sony, PlayStation 3'e ekleyeceği yeni ürünü E3 2010'da tanıttı. İşte yeni kontrol cihazı Move...

Haberin Devamı

E3 2010'da bir başka heyecanlanla beklenen sunum, Sony tarafından yapıldı. Sony Playstation Move, oyunlar üzerinde tanıtıldı.

Sony Playstation Move'u anlatmak için kullanılacak en doğru tanım Wii uzaktan kumandasının daha gelişmişi olduğunu söylemek olur. Move kontrol cihazıyla, Sony PlayStation Eye'ın önüne geçiyorsunuz ve yaptığınız hareketler, kamera tarafından algılanıyor.

Teknoloji hareket algılamadan çok cihazı takip etmeye dayalı. Böylece PlayStation, cihazın tam olarak nerede olduğunu anlıyor. Bu şekilde kesin pozisyonlama da oyun içinde daha etkili oluyor. Bu taraftan bakıldığında PlayStation Nintendo ve Microsoft'a göre daha üstün diyebiliriz.


Tanıtımda İki çeşit kontrol cihazı bulunuyor. Bir tanesi gördüğünüz PlayStation Move kontrol cihazı diğer ise yönlendirme çubuğu.

Haberin Devamı

Move kontrol cihazı üzerinde renkli bir top var ve bu top takibi sağlıyor. Altında ise bazı düğmeler bulunuyor bu şekilde oyunlarda etkileşimi sağlayabiliyorsunuz. Bazı oyunlar da ise yönlendirme cihazı devreye giriyor. Bu, nereye gitmeniz gerektiğini sizin belirlemeniz gereken oyunlarda kullanılıyor ve Nintendo'nun Nunchuk'una çok benziyor.

Move ile tanıtılan oyunlar arasında, masa tenisi, okçuluk, Heavy Rain, Socom 4 ve Tiger Woods Golf gibi oyunlar bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!