Sony hacker'lardan bıktı, yöneticileri BlackBerry kullanmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Sony hackerlardan bıktı, yöneticileri BlackBerry kullanmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 16:03

Hacker'larla başı uzun bir süredir belada olan Sony'nin yöneticileri çareyi eski teknolojilerde buldu; kriptolu mesajlaşma sistemine sahip BlackBerry'lere geçiş yaptı!

Haberin Devamı

Dünya çapındaki bilgisayar sistemleri saldırıya uğrayan Sony’nin yöneticileri, meydana gelen korsan saldırılardan korunmak amacıyla normal insanların başvuracağı çareyi düşünüp daha basit teknolojik aletlere yöneldi. Wall Street Journal ve New York Times'ın haberine göre, Sony’nin yöneticileri fiziksel not defterlerine, otomatik olmayan maaş çeki makinelerine ve Sony’nin tavan arasında bulunan BlackBerry telefonlara geri döndü.

Sony yöneticileri kendilerine dağıtılan BlackBerry cihazlarıyla, Sony’nin saldırıya uğrayan sunucusu yerine BlackBerry’nin sunucuları üzerinden yeniden e-posta trafiğini yönetmeye başlamış. Ayrıca BlackBerry’ler ile şirket çalışanlarına yazılı mesajlar aracılığıyla bilgi güncellemeleri yapılmış. Bu da şirket genelinde telefon üzerinden işleyen bir bilgi ağacı kurulduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Sony yöneticileri başlangıçta bu saldırıyı birkaç gün veya hafta boyunca işleri ve iletişimi yavaşlatan bir rahatsızlık olarak görmüş. Ancak şimdi ortada daha farklı bir tablonun bulunduğu, her şeyin normale dönmesi için 5 ila 7 hafta arasında bir sürenin geçmesinin beklendiği belirtiliyor.

Teknoloji sistemleri yeniden normale dönse bile Sony’nin endişeleri henüz bitecek gibi görünmüyor. Korsanların çaldıklarını iddia ettikleri ve yayınlamadıkları diğer veriler Sony’nin başını ağrıtmaya devam edecek. The Interview filmi yayınlandıktan beri korsanlardan herhangi bir haber çıkmadı, onların ellerinde gelecekte Sony’yi tehdit etmeye yetecek nitelikte ve miktarda verinin olduğu iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!