Snapchat hızla kan kaybediyor, indirme rakamları düşüyor!

Güncelleme Tarihi:

Snapchat hızla kan kaybediyor, indirme rakamları düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 08:23

Instagram ve Facebook'un özelliklerini 'çarpmasıyla' birlikte Snapchat zor günler geçiriyor, indirme rakamları hızla eriyor.

Haberin Devamı

Snapchat halka açılma kararını doğru zamanda uygulamışa benziyor. Sosyal ağın çatı şirketi Snap’in değeri, halka arzın ardından zirveyi gördüğü günden sonra yüzde 26.5 oranında azaldı. Snap, yılın ilk 3 aylık döneminde 2.2 milyar dolar net zarar açıklamıştı. Bu da şirketin toplam hisse değerini 20 milyar doların altına çekti. Hisseler ve piyasa değerinde küçük bir kıpırdanma olsa da, ikinci çeyreğin de olumlu sonuçlar getirmeyebileceği konuşuluyor. Snapchat indirme rakamlarındaki düşüş de bu konuda şirkete pek yardımcı olmayacak gibi görünüyor.

İkinci çeyreğin ilk iki ayına ait istatistiklere göre, Snapchat uygulamalarının toplam indirme rakamları bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 oranında geriledi. Şirketin 2013’ün haziran ayında 800 milyon dolar olan piyasa değeri, hâli hazırda 23 milyar dolar civarına yükselmiş durumda.

Haberin Devamı

Teknoblog'un haberine göre bu ölçekte büyüyen bir şirket için indirme rakamlarındaki yüzde 22’lik düşüş biraz sıra dışı görünüyor. iPhone sahipleri arasındaki Snapchat indirme oranının yüzde 40 düşmesi de ayrıca göze çarpıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!