Siber saldırılara karşı savunma hattınızı oluşturun

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırılara karşı savunma hattınızı oluşturun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 13:01

Paramızı ve bilgilerimizi hedef alan zararlı yazılım sayısı sadece son üç yılda 400 milyondan 800 milyon adete yükseldi. 2019 sonunda ise 1 milyara ulaşması bekleniyor. Bu kapsamda ESET, bu zararlılara karşı koyacak 2019 sürüm yeni bireysel ve kurumsal ürünlerini piyasaya sundu.

Haberin Devamı

Dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve şifre-fidye programları gibi kötü amaçlı yazılımlarla mücadele eden yeni ESET 2019 dijital güvenlik ürünleri, İstanbul Mövenpick Oteli’nde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal ve ESET Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü yenilikleri anlattı.

2018’de phishing (olta) atakları ve fidye yazılımları olağanüstü artış gösterdi. Kullanıcının sistem gücünü çalarak gerçekleştirilen kripto para madenciliği ise bu yılın ilk 6 ayında dünyanın en sık karşılaşılan siber tehdidi oldu. ESET NOD32 Antivirus’ün yanı sıra ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ve ESET Multi-Device Security yazılımları, bu ve buna benzer karmaşık saldırılara, yeni teknolojileriyle cevap veriyor.

Haberin Devamı

Dalgalı seyir izlese de çeşitli tahminler, kripto para piyasasının yakın gelecekte 1 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Büyüyen hacim siber suçluların ilgisini çekiyor. ESET, daha 2015’te güvenli online finansal işlemler için “Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması”nı aktifleştirmişti. Bu modüle şimdi kripto para cüzdanları da eklendi. Kullanıcılar, web tabanlı kripto para cüzdanlarını ziyaret ettiklerinde ESET, sayfayı algılıyor ve finansal işlemlerin güvenli ortamda yapıldığını doğruluyor.

Siber saldırılara karşı savunma hattınızı oluşturun

Nasıl korunduğunuzu görün!

ESET’in önemli yeniliklerinden biri de Güvenlik Raporu (Security Report) uygulaması. Global saldırı yoğunluğunu gösteren bir dünya haritası sunan Güvenlik Raporu, kullanıcıların bu saldırılardan nasıl korunduğunu, şirketin teknolojisinin hangi yöntemlerle zararlı yazılımlara cevap verdiğini gösteriyor. Şirket kullanıcısı, maruz kaldığı riskleri Güvenlik Raporu yoluyla takip edebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!