"Siber güvenlikte işbirliği önemli"

Güncelleme Tarihi:

Siber güvenlikte işbirliği önemli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 14:43

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, siber güvenlikte kurumlar arasında, ulusal düzeyde ve uluslararası işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, “Bu nedenle, 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'na katılmaları konusunda kurum ve kuruluşların bize başvurarak, deneyimlerini artırmaları ve eksik yanlarını görme fırsatı bulmalarını öneriyorum” dedi.

Acarer, yaptığı açıklamada, siber güvenliğin günümüzün en önemli konularından biri olduğuna dikkati çekerek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız bu konuyu öncelikli konular arasında ele almaktadır. Siber saldırılara karşı önlem alınması amacıyla 2012 yılı sonunda 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı gerçekleştirilmesi planlanıyor” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda BTK ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) birlikte yürüttüğü bu tatbikatın hazırlık çalışmalarının başladığını anımsatan Acarer, bu kapsamda kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileriyle toplantılar yapıldığını anlattı.

Acarer, geçen yıl yapılan Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'na özel ve kamu sektöründen 41 kuruluşun katıldığını hatırlatarak, bu yıl da tatbikata katılım için başvuranların sayısının yüksek olacağını düşündüğünü söyledi. Acarer, şunları kaydetti: “Bu yıl yapılması planlanan tatbikatta yazılı senaryoların yanında gerçek siber saldırılar da uygulanacak ve kurumların hem kurum içi hem de kurumlar arası koordinasyon yetenekleri test edilmeye çalışılacak. Siber güvenlik tatbikatları, kurum ve kuruluşların kendilerini test etmelerinin yanı sıra kamuoyunda siber güvenlik konusunda farkındalık yaratılması ve kurumlar arasındaki iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi açısından da önemli.”

Tayfun Acarer, Mayıs ayında düzenlenen Siber Kalkan Tatbikatı'nda, Türkiye'de internet erişim hizmeti sunan ve internete erişim sağlayan elektronik haberleşme sektörünün yüzde 99,9'unu teşkil eden 12 işletmecinin katıldığını kaydetti. Acarer, 15 gün süren tatbikatta, internet servis sağlayıcılarının saldırılar karşısında kendi başlarına aldıkları önlemler yerine birlikte koordinasyon içinde hareket ettikleri durumlarda daha etkili sonuçlara ulaşıldığının görüldüğünü söyledi.
Siber güvenlikte kurumlar arasında, ulusal düzeyde ve uluslararası işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Acarer, “Bu nedenle, 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'na katılmaları konusunda kurum ve kuruluşların bize başvurarak, deneyimlerini artırmaları ve eksik yanlarını görme fırsatı bulmalarını öneriyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!