Shazam artık internetsiz çalışıyor!

Güncelleme Tarihi:

Shazam artık internetsiz çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 14:51

Yapılan çalışmalar sonucu Shazam, iPad ve iPad cihazları üzerinden kullanıcılar çevrimdışı iken bile istedikleri şarkıyı bulabilecek.

Haberin Devamı

Müzik bulma platformu olan ve 400 milyon dolarlık bir ücretle Apple çatısı altına giren Shazam için ilk güncelleme yayınlandı. Adının bilinmediği bir şarkıyı Shazam'a dinlettiklerinde şarkının bulunabilmesini sağlayan Shazam, artık kullanıcılara çevrimdışı iken bile hizmet sunacak. 

Bu güncellemeyi denemek için Shazam kullanıcılarının önce telefonlarının "Uçak Modu" na almaları, sonra uygulamayı açıp büyük mavi ikona basıp şarkıyı dinletmeleri yeterli. Ardından Shazam, kullanıcılara Shazam'larım bölümüne müziğin kayıt edildiğini gösteren bir bildirim gönderiyor. Daha sonra kullanıcıların çevrimiçi durumuna geçmeleri gerekiyor. Bu işlemler sonunda kullanıcılar müzik ve ses tanımlama bölümünü açtıklarında müziğin adını görebiliyorlar.

Ayrıca 11.6.0 sürümü ile birlikte kullanıcılar, çevrimiçi durumuna geçtiklerinde, uygulama yine kullanıcılara müziğin hazır olduğunu göstermek için bir bildirim daha yolluyor. Apple'ın hazırda olan Apple Musıc ve iMessage uygulamalarıyla ilişkili olan Shazam'ı da satın almasıyla, şirketin müzik konusunda büyük adımlar atması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!