Satışlar düşünce sevindi

Güncelleme Tarihi:

Satışlar düşünce sevindi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 15:09

Windows satışları geçen yıla oranla büyük oranda düştü ve Microsoft buna seviniyor. Neden mi?

Haberin Devamı

Microsoft'un son çeyrek rakamları, Windows satışlarının yüzde 13 gibi önemli bir oranda düştüğünü göstermişti. Ancak bu düşüşte bile, Microsoft'u sevindiren küçük bir detay gizli...

Windows bölümü, 4.1 milyar gelir ile Microsoft'un en büyük üçüncü gelir kaynağı ve 6.3 milyar gelir elde eden İş grubunu (Office'i üreten grup) ve 5.1 milyar gelire sahip Sunucu ve Araçlar grubunu yakından takip ediyor. Windows grubunun gelirleri, bir sene önce tüm Microsoft gelirlerinin yüzde 27'sini oluşturuyordu. Şimdi ise yüzde 23'e düşmüş bulunuyor. Bu, Microsoft'un Office'e daha çok önem vermeyi düşünmesi halinde onun için iyi bir gelişme olabilir. Şirketin geleceğin Windows'da değil Office'de olduğunu düşünmesi, onu iOS ve Android gibi platformalara getirmeye çalışması gelecekte istediği büyümeyi yakalamasını sağlayabilir.

Microsoft'un Office ve sunucu araçları son derece başarılı bir seyre sahip ve Office 2013'ün patlama yapmaması için bir neden yok. Moor Insights & Strategy'den analist Patrick Moorhead, Windows satışlarının gerilemesinin iyi bir şey olduğunu söylüyor. Moorhead'e göre Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın bunu bir fırsat olarak görmesi, Microsoft'un gelecekte hızla büyümesini sağlayabilir. Ancak Moorhead, Ballmer'ın Windows'u bir "omurga" olarak görebileceğinden ve şirketin bir "on yıl" daha kaybedeceğinden de kaygılı.

Windows satışlarının son dönemde düşmesi, aslında bir gerçeği daha gözler önüne seriyor ve bu gerçek, Microsoft'u umutlandıracak cinsten.

Windows 8'in piyasaya sürülmesine sadece aylar kaldı. Bu durumda potansiyel Windows müşterileri, şu anda, birkaç ay sonra "eski" damgasını yiyecek Windows 7 için para harcamak istemiyor olabilir.

Aslında bu, çok da şaşırılacak bir durum değil. Daha önce de, her yeni Windows öncesi satışlar gerilemişti. Ama bu kez gerileme büyük boyutlara ulaşmış durumda. Uzmanlar, bunu Windows 8'e gelecek olan talebin çok yüksek olacağına bağlıyorlar.

Kısacası Windows satışlarının gerilemesi, gerek Office tarafında, gerekse de Windows 8 tarafında olumlu bir gelişme şeklinde değerlendiriliyor. Tüm bu değerlendirmelerin ne kadar isabetli olduğunu ise ancak zaman gösterecek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!