Şaşırtan uyarı: "Antivirüs kullanmayın"

Güncelleme Tarihi:

Şaşırtan uyarı: Antivirüs kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 08:11

Firefox'un önemli ismi, üçüncü parti antivirüsün işe yaramaktan çok yıktığını iddia etti ve tahmin ettiğiniz tavsiyeyi yaptı!

Haberin Devamı

Eski bir Mozilla mühendisi, üçüncü parti antivirüs uygulamalarının "yazılım ekosistemini zehirleyebileceğini" ileri sürdü. Eski çalışan, kullanıcılardan antivirüse para vermemelerini, kullanıyorsa kaldırmalarını ve yalnızca Windows Defender'ı kullanmalarını istedi.

Üçüncü parti antivirüslere hiç hoş bakmayan Robert O'Callahan, bu yazılımların "standart güvenlik uygulamalarına" uymadığını söyledi. O'Callahan'a göre antivirüsler, "işgal edici ve kötü yazılmış kodları nedeniyle web tarayıcısı geliştiricilerinin ve diğer geliştiricilerin kendi güvenliklerini geliştirmesine engel oluyorlar ve yazılım ekosistemini zehirliyorlar."

Mühendis, antivirüslerin web tarayıcılarının işleyişini olumsuz etkileyebildiğini, bu durumda kullanıcının sorunun tarayıcıdan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi ve şunları ekledi:

"AV yazılımı birkaç kez Firefox güncellemelerini engelledi ve kullanıcıların önemli güvenlik onarımlarını almasını imkansız hale getirdi. Geliştiricilerin zamanının büyük bir kısmı, AV'den kaynaklanan sorunlarla uğraşmakla geçti; bu zamanı güvenlik konusunda gerçek geliştirmeler yaparak harcayabilirdik."
Antivirüs üreticileri, Symantec'in oniki ürününde sıfırıncı gün açığının çıkması, AVG'nin tarayıcı ve arama geçmişini satmaya izin veren gizlilik ilkeleri gibi nedenlerde son dönemde ateş altında. Microsoft ise Windows 10'u gelmiş geçmiş en güvenli platform haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
O'Callahan, Windows 7 ve öncesinde Microsoft'un araçlarının pek güvenli olmadığını, "üçüncü parti AV yazılımlarının sizi kör talihten biraz daha uzak tutabileceğini" söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 20 MÜKEMMEL DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!