Saniyeler içinde şarj olan telefon geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Saniyeler içinde şarj olan telefon geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 07:32

Yıllar içerisinde kullandığımız kişisel bilgisayar modellerinin giderek ulaştığı hız seviyesi sürekli çok daha tatmin edici bir ilerleme kaydetti. Diğer yandan bu cihazlar açısından neredeyse yerinde saydığını söyleyebileceğimiz unsur ise batarya ömrü. Bilim insanlarının bu alanda son zamanlarda yürüttüğü çalışmalar ise oldukça umut verici türden. İşte bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Haberin Devamı

Florida Merkez Üniversitesi (UCF) bünyesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilmekte olan teknoloji standart bataryaların en iyi taraflarını; yani sabitlik, uzun deşarj süreleri ve uygunluğu bir araya getiriyor. Bütün bunlara kondansatörlerin de en iyi özellikleri olan çok hızlı şarj süreleri ve uzun periyodik sabitliği de ekliyor. Bu türden bir batarya geliştirme çabaları daha önce de birçok defa denenmiş ve bunun batarya teknolojilerinde bir çığır açacağı düşünülmüştü. UCF bünyesinde geliştirilmekte olan batarya saniyeler içinde şarj olduktan sonra bütün bir hafta boyunca dayanabiliyor.

UCF'deki araştırmacılar söz konusu süper kondansatörleri üretebilmek için yaptıkları testlerde grafen benzeri nanomateryaller ve 2D materyaller kullandılar. Yapılan işlemler ve testler sonucunda araştırmacılar bir haftadan fazla dayanabilen ve şarj olmak için sadece saniyelere ihtiyaç duyan bataryalar üretmeyi başardılar. Söz konusu bataryaların 30 bin deşarj döngüsüne sahip olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu etkileyici teknoloji henüz ticari amaçlarla kullanıma sunmak için hazır olmasa da, yakın bir gelecekte çok daha dayanıklı bataryalara sahip olacağımıza dair bize yeni bir umut daha sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 57 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!