Sanatçılar eserlerini iPad Pro ile yapınca...

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar eserlerini iPad Pro ile yapınca...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 13:31

Geçtiğimiz seneden bu yana içerik geliştirme konusunda hayatımızın bir parçası olan iPad Pro ve Apple Pencil kullanan mimarlar,  tasarımcılar ve hatta karikatüristler kendi eserlerini ortaya çıkarıyor ve bakın ortaya neler çıkıyor neler?

Haberin Devamı

Narinder Sagoo - mimar / sanatçı, Foster & Partners

iPad Pro’yu mimari tasarımlarını çizmek ve kroki hazırlamak için kullanıyor. iPad Pro kullanmak çizim yapmayı daha taşınabilir hale getirdiği ve tarama, yükleme, mail’le gönderme gibi ihtiyaçları ortadan kaldırdığı için skeç hazırlama süresini ciddi ölçüde azaltıyor. Eskiden kağıt üzerinde yaptığı çizimlerin filmlerini hazırlıyordu ve bu haftalar alıyordu. Şimdi ise aynı işler sadece birkaç saat sürüyor.

James Akers - mimari tasarım işleme uzmanı

Müşterileriyle birlikte projelerin iç ve dış bölümlerini işlemek için iPad Pro kullanıyor. Ayrıca onlara iş akışlarını iPad Pro ile nasıl değiştirebileceklerini anlattığı dersler de veriyor.

Tony Caputo - Tasarım Uygulama Lideri, Array Architects

Uygulama yeri ve çevre analizinden modellemeye ve konsept bina tasarım çizimlerine kadar tüm iş akışı boyunca iPad Pro kullanıyor. Şu anda New York’un Little Italy bölgesinde bir binanın tasarım öncesi spekülasyon üretme aşamasından tasarım geliştirme sürecine ilerliyor.

Haberin Devamı

Rob McCallum - Hollywood’da storyboard sanatçısı

Kiefer Sutherland’ın oynadığı Designated Survivor, Truman Show’u yazan Andrew Niccol tarafından yönetilen Anon (2017) ve Stephen King’in O’su (2017) gibi filmlerin ve dizilerin storyboard’larını iPad Pro ile hazırladı.

Jorge Colombo - Çizer ve fotoğrafçı

Jorge 2009’da iPhone’da parmakla boyama uygulaması kullanmaya başladı ve o yıl The New Yorker’ın 1 Haziran sayısının kapak çizimi büyük bir dergi için iPhone’da yaratılan ilk kapak çizimi oldu. Jorge şu anda neredeyse sadece Apple Pencil ve iPad Pro ile çalışarak The New Yorker’ın Bar Tab yorumları bölümü ve dünyanın değişik yerlerindeki dergiler ve kataloglar için çizimler yapıyor. NYC, Avrupa ve Chicago’da yaşıyor.

Raheem Nelson - iPad Pro/Apple Pencil sanatçısı

School Of Visual Arts, Karikatür bölümünden mezun oldu ve sadece iPad’de çalışıyor. iPad’de yaptığı resimler Kanada’dan California’ya, New York’tan (yaşadığı) New Haven’a kadar çeşitli gösterilerde yer aldı. Ra, çocuklara tasarım ilhamı verme umuduyla iPad ressamlığı dersleri veriyor.

Haberin Devamı

Jon Burgerman

Şakacı estetiği hemen fark edilen ödüllü karalama çizeri Jon, metroda karalamalar çizmek, fiziksel çıkartmalar hazırlamak ve şimdi de iMessage için sanal çıkartma paketleri tasarlamak için iPad Pro, Apple Pencil ve parmağını kullanıyor ve karakterlerini Animation Creator HD uygulamasıyla canlandırıyor.

James and monie.ka - Hardgraft tasarımcıları

İtalyan süeti silindir çantadan sırt çantasına, hatta ayakkabılara kadar bütün bir ürün serisini tasarlamak için iPad kullanan deri yaşam tarzı aksesuarları tasarımcıları.

Victor Sanz ve Peter Wu, TUMI tasarımcıları

Yüksek kaliteli aksesuar tasarımcısı TUMI, iPad Pro’yu kullanarak bir çanta ve valiz serisi tasarladı. Tasarım süreçlerinde iPad Pro’yu aktif bir şekilde kullanıyorlar.

Haberin Devamı

iPad Pro ile içimdeki yaratıcı dehayı ortaya çıkartmak istiyorum diyenlere öneriler ise şöyle; 

Yaratıcılık/Tasarım

Procreate 3, Savage Interactive
https://itunes.apple.com/tr/app/procreate-sketch-paint-create./id425073498?mt=8

- Bir sanatçı için gerekli tüm aletlere sahip, güçlü bir çizim, boyama ve illüstrasyon uygulaması. 16K çözünürlüğe kadar çok büyük grafik tasarımlar oluşturmak ve tamamen doğal ve akıcı bir yaratıcılık deneyimi için saniyede sabit olarak 60 karede çizim ve boyama yapmak için iPad Pro’nun gücünden yararlanıyor. Apple Pencil’ın 128 fırçasının hepsi şimdi bastırma kuvvetini ve eğimi algılama ve avuç içi temasını reddetme özelliklerinden tam olarak yararlanıyor.

Haberin Devamı

Pixelmator
https://itunes.apple.com/tr/app/pixelmator/id924695435?

Bu tüm özelliklere sahip katman esaslı resim editörü uygulaması şimdi iPad Pro için tamamen optimize edildi. Yeni 16K resim desteği tüm resim profesyonellerinin 100 megapiksele kadar olağanüstü yüksek kalitede resimler oluşturmalarına ve düzenlemelerine olanak veriyor. Şimdi Apple Pencil desteği ve 50’den fazla özel tasarlanmış fırçayla.

Adobe Photoshop Fix
https://itunes.apple.com/app/id1033713849

Apple Pencil, Photoshop Fix’teki bir konunun parçalarını hassas bir şekilde rötuşlamanızı sağlar. 64 megapiksele kadar resimleri işleyebilir. iPad’deki Split View gibi multitasking özellikleriyle, Adobe uygulamaları iPad Pro’da yan yana çalıştırılabilir. Bu Adobe kullanıcılarını yeni biçimlerde yaratma olanağı verir.

Haberin Devamı

Adobe Photoshop Mix
https://itunes.apple.com/tr/app/adobe-photoshop-mix/id885271158?mt=8

Photoshop Mix’te daha da doğru resim maskeleri oluşturun.

Adobe Photoshop Sketch
https://itunes.apple.com/tr/app/adobe-photoshop-sketch-expressive/id839085644?mt=8

Photoshop Sketch ile birlikte kullanıldığında, Apple Pencil ve iPad Pro resim ve çizimlere benzeri görülmemiş ifade gücü kazandırır. Sketch, mükemmel gölgeleme kalemleri ve yaratıcı sulu boya dolgu fırçaları sağlamak için Apple Pencil’ın benzersiz özelliklerinden yararlanır.

Paper by FiftyThree
https://itunes.apple.com/tr/app/paper-by-fiftythree-sketch/id506003812?mt=8

Apple Pencil için optimize edilen Paper, yazmak, çizmek, not almak ve daha fazlası için modern bir araç. Çok çeşitli hassas fırçalar yardımıyla düşüncelerinizi çizerek ifade edin, fotoğraflara hızla notlar ekleyin veya metinleri biçimlendirilmiş listelere dönüştürün.

iMovie
https://itunes.apple.com/tr/app/imovie/id377298193?mt=8

iMovie ile kolayca etkileyici filmler ve Hollywood tarzı fragmanlar oluşturabilirsiniz. 64 bit mimari ve 4K desteğiyle, iPad Pro sorunsuz bir şekilde 3 ayrı 4K video akışını düzenleyecek ve profesyonel düzeyde efektler ekleyecek kadar güçlüdür.

iStopMotion for iPad
https://itunes.apple.com/tr/app/istopmotion-for-ipad/id484019696?mt=8

iPad Pro’da kil animasyonu, hareket durdurmalı ve hızlı çekim gibi özelliklerle stop motion animasyonlar oluşturmanın heyecanını yaşayın. Küçük çocuklardan büyük babalara kadar herkes için, en sevdiği oyuncaklarla kare kare öykü anlatmak eğlenceli ve kolaydır.

iStopMotion for iPad tüm dünyada çok çeşitli disiplinlerde yüzlerce sınıfta da kullanılıyor ve öğrencilerin yaratıcılıklarının, sorun çözme yeteneklerinin ve iletişim becerilerinin gelişimine katkıda bulunuyor. En yeni sürümü şimdi iPad Pro’yu destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!