Sanal klavye bile güvenli değil

Güncelleme Tarihi:

Sanal klavye bile güvenli değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 12:34

İnternet bankacılığında yoğun bir şekilde kullanılan sanal klavyeler, aslında sanıldığı kadar güvenli değil. Bakın hacker'lar sanal klavyeyi aşmak için nasıl bir yöntem kullanıyor.

Haberin Devamı

- Bir de keylogger’la ilgili kullanıcılar pek fazla bilgi sahibi değil. Keylogger nedir ve kullanıcılar için nasıl bir tehdit oluşturuyor?

Hacker’lar, kurban olarak seçtikleri bilgisayarlara keyloggler dediğimiz küçük programcıklar gönderir. Bu casus program, klavyeniz ile yaptığınız her şeyi dışarı iletir. Böylece mesela bankacılık işlemlerini internet üzerinden gerçekleştiren kullanıcıların klavyeleri ile girdikleri her şey, hacker’ların ekranına gelir.

- Sanal klavye bu sorunu ortadan kaldırıyor değil mi?

Sanal klavye için de aslında ciddi bir tehlike var: Hacker’lar sanal klavye kullanımında da kullanıcıların girdilerine ulaşabiliyor. Bunun için ise hacker’lar kurban kullanıcının monitöründeki ekran görüntülerini alarak bunu yapıyor. Örneğin farenizin imlecini sanal klavyedeki butonlara getirdiğiniz her saniye, hacker o ekranın onlarca kez görüntüsünü çoktan kaydetmiş oluyor. Hatta ekranın video’sunu çeken hacker’lar bile var. Bu görüntülerden faydalanarak da emeline ulaşabiliyor. Kaspersky olarak bizim sunduğumuz sanal klavyeyi kullandığınızda ise hacker’ların video veya ekranın görüntüsünü çekmesi engellenebiliyor. Yani internet bankacılığını kullanırken bile bankanın size sunduğu sanal klavyeyi değil, bizim ya da benzeri bir ürünü kullanıcılara sunan güvenlik yazılımlarının sanal klavyelerinin kullanılması gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!