Samsung'dan telefon ve akıllı saatler için şerit pil

Güncelleme Tarihi:

Samsungdan telefon ve akıllı saatler için şerit pil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 08:11

Koreli teknoloji devi Samsung, oldukça ilginç bir şekle sahip yeni pillerini tanıttı. Peki bu sarmal tasarımlı bataryalar ne işe yarayacak?

Haberin Devamı

Samsung her zaman için giyilebilir aksesuarlar pazarında ön planda olmuştur. Telefonlar, akıllı saatler, aktivite ve fitness izleyici genellikle oldukça küçük olduğundan bu cihazlara geleneksel pillerin sığdırılması oldukça zor. Samsung şimdi kendi cihazlarının pil ömrünü arttırmak için şerit şeklinde bataryalar geliştirdi.

Samsung SDI, Seoul'deki InterBattery 2015 sırasında, giyilebilir cihazları için geliştirdiği yeni şerit şeklindeki esnek bataryalarını sergiledi. Şirket şerit bataryaların bir akıllı saatin pil ömrünü 1.5 kat arttırabileceğini iddia ediyor.

Samsungdan telefon ve akıllı saatler için şerit pil


Samsung, bilek kıvrımlarıyla eşleşen şerit pil modelini 50 bin kez bükerek test ettiğini söylüyor. Hatta bu sıkı testten sonra pilin düzgün şekilde çalışmaya devam ettiği bildiriliyor. Bunun yanı sıra şirket tanıttığı iki pil modelini kullanan akıllı saat prototiplerini de etkinlikte yer alan basın mensuplarına gösterdi.

Haberin Devamı

Akıllı saat satışlarının 2020 yılında 100 milyon adede ulaşması bekleniyor. Esnek bataryalarla birlikte esnek ve kıvrılabilen telefonların da önü açılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİRİBİRİNDEN İLGİNÇ 10 PİL TASARIMI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!