Samsung Galaxy S4 ve HTC One'nın kusursuzluk savaşı

Güncelleme Tarihi:

Samsung Galaxy S4 ve HTC Onenın kusursuzluk savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 13:04

Android işletim sistemi, yaratıldığı günden beri geçirdiği evrimlerle bugün birçok teknoloji düşkününün ilk tercihi olmuş durumda. Tabi ki işletim sistemi geliştikçe, onu kullanan markaların ürettiği mobil ürünler de gittikçe daha kusursuz hale geliyor. Yani başka bir deyişle yazılım donanımı kovalıyor.

Haberin Devamı

HTC ve Samsung, Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin kuşkusuz en güçlü markalarından. Her iki markanın da son döneme damgasını vuran, tüm teknoloji meraklılarının hayallerini süsleyen ve yeni geliştirilmiş teknolojiler konusunda birbiriyle adeta savaşan iki yeni ürünü var. Bu ürünlerin hangi noktalarda birbirlerine üstünlük sağladıklarını sizler için inceledik.

Öncelikle HTC’nin yeni yıldızı One’ın özelliklerine kısaca göz atalım.

Samsung Galaxy S4 ve HTC Onenın kusursuzluk savaşı


HTC, One serisini 2012 yılının ilk günlerinde One V, One S ve One X ile tanıtmıştı. Bu serinin en önemli özelliği farklı bütçelere göre mükemmele yakın cihazlar sunmasıydı. Yaklaşık bir yıl sonra ise Tavyanlı teknoloji şirketi, serinin en üst modelini “One” adı ile tanıttı. Bu ürün bir yandan serinin birçok iyi özelliğini geliştirilmiş şekilde bünyesinde barındırırken diğer yandan da teknoloji meraklılarını yeniliklerle tanıştırdı.

HTC, tasarım konusundaki iddiasını bu üründe de devam ettiriyor. Yekpare metal kasaya sahip “One”, gümüş ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 4,7” ölçüsünde 1080p Full HD ekran, 1,7 GHz 4 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili bellek ilk göze çarpan özellikler oluyor.

Android işletim sistemiyle problemsiz bir evliliği olan teknoloji devi Samsung, Galaxy serisinin en yeni ve en yüksek donanımlı modeli S4’ü, 2013 yılının ilk çeyreğinde tüm dünyaya tanıttı. Hem tasarım hem teknoloji anlamında selefinin haklı başarısını aratmayacak olan S4, şimdiden tüm teknoloji meraklıların hedeflediği ürünlerin başında gelmeye başladı.

Samsung Galaxy S4 ve HTC Onenın kusursuzluk savaşı


Önde 2 Megapiksel, arkada 13 Megapiksel kameralar, 5” Full HD Super Amoled dokunmatik ekran, 8 çekirdekli işlemci bu teknoloji harikasının ilk göze çarpan özellikleri oluyor.

Peki, acaba kusursuzluk konusunda birbirleriyle adeta savaşan bu iki ürünün farkları neler? Hangisi hangi özelliğiyle diğerine üstünlük sağlıyor. Maddeler halinde sıralamak gerekirse;

HTC One’ın rakibine karşı artıları;

• Piksel yoğunluğu (469 px – 441 px) ile sağlanan görüntü keskinliği ve netliği
• Yaklaşık %10 daha geniş diyaframlı kamera lensi
• Dahili radyo
• Görüntü stabilizasyonu sağlayan sensör kaydırma dengeleyicisi
• Manuel pozlama
• Dahili stereo hoparlör

Samsung Galaxy S4’ün rakibine karşı artıları;

• 5” ekran
• CMOS sensör
• 13 Megapiksel kamera
• Harici bellek yuvası
• Daha ince, daha hafif, daha kısa
• Daha yüksek CPU hızı

Görüldüğü üzere, iki cihaz ancak detaylarda birbirinden ayrışıyor. Ama sonuç olarak her ikisi de teknoloji meraklılarının tüm taleplerini fazlasıyla tatmin edebilecek üstün özelliklere sahip. Bu noktadan sonrası sizin beğeninize kalıyor.

eergul@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!