Samsung Galaxy S10'larda kullanıcıları şaşkına çeviren hata

Güncelleme Tarihi:

Samsung Galaxy S10larda kullanıcıları şaşkına çeviren hata
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 07:35

Samsung'un geçtiğimiz haftalarda duyurusunu yaptığı Galaxy S10 serisi yeni telefonları, beraberinde önemli bir güvenlik sorunuyla geldi. Cihazlarda ekran kilidinin açılmasını sağlayan yüz tarama teknolojisinin kolayca aşılabildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Apple'ın iPhone X'lerle birlikte hayatımıza giren yüz tarama teknolojisi telefonlarda yaygınlaşıyor. Son olarak Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung da Galaxy S10 serisi telefonlarına yüz tanıma teknolojisi ekleyerek kullanıcıların zahmetsizce, sadece yüzlerini telefonlarına dönerek ekran kilidini açabilmesini sağlıyor. Ancak yüz tanıma teknolojisinde ciddi bir sorun var: Zira yüzü telefona tanımlanan bir kullanıcının yüzünün bulunduğu bir fotoğraf veya video kameraya gösterildiğinde de ekran kilidi çözülebiliyor.

Diğer bir deyişle eğer bir başkası telefonunuzu eline alır ve yüzünüzün bulunduğu bir görüntüyü telefona gösterirse ekran kilidini kolayca aşabiliyor. Samsung, ortaya çıkan bu sorunla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.

Kullanıcıların bu sorun giderilinceye kadar yüz tarama teknolojisini kullanmak yerine parmak izi sensörünü kullanarak yola devam etmeleri daha güvenli bir yöntem gibi görünüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!