Samsung Galaxy A9 Pro kamerayı ekrana gömdü

Güncelleme Tarihi:

Samsung Galaxy A9 Pro kamerayı ekrana gömdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 12:21

Samsung, bugün sürpriz bir telefonun tanıtımını yaptı. 4 kameralı Galaxy A9 serisine yeni bir model kazandıran şirket, üç arka kameralı Galaxy A9 Pro'yu dünyaya duyurdu. Ancak bu cihazın diğer Samsung telefonlardan önemli bir farkı var: O da ön yüzde yer alan kameranın ekrana gömülü olarak gelmesi.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy A9 Pro tanıtıldı. 6.4 inç'lik büyük ekranıyla gelen ve 1080x2340 piksel ekran çözünürlüğü sunan telefon, Infinity O ekran tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu telefonun getirdiği en önemli yenilik ise ön kameranın ekrana gömülmüş olması. Yani ön yüzde ekranda çentik artık yer almıyor; bunun yerine sadece kameranın olduğu bölüm siyah nokta şeklinde görülüyor. Böylece kullanıcıya daha fazla ekranda alan açılmış oluyor.

Qualcomm'un Snapdragon 710 işlemcisinden güç alan cihazda 6 GB RAM bulunurken, diğer yandan da 128 GB depolama hafızasıyla geliyor. Galaxy A9 Pro, Galaxy A9'dan farklı olarak 4 değil 3 kamerayla geliyor. 24 MP f/1.7 ana kamera, 10 MP telephoto kamera, 5 MP f/2.2 derinlik kamerası bulunan cihazın ön yüzünde ise f/2.0 diyafram aralığı sunan 24 MP kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy A9 Pro kamerayı ekrana gömdü

Android 8.1 Oreo işletim sistemi altında çalışan cihaz, hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Ağırlığı 173 gramı geçmeyen telefon; siyah, mavi ve aurora yeşili renk seçenekleriyle geliyor.  Ekrana gömülü kamerası ve özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Galaxy A9 Pro 2019 modelinin fiyatının ise 535 dolar olarak açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!