Samsung, bu telefonunu kullananlara kişi başı 10 dolar ödeyecek!

Güncelleme Tarihi:

Samsung, bu telefonunu kullananlara kişi başı 10 dolar ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 07:35

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung'un ABD'de gerçekleşen bir davayı kaybetmesi sonucu Galaxy S4 sahibi olan kullanıcıları 'sevindirecek' bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Galaxy S4 model telefonu olanlara Samsung'un kişi başına 10 dolar ödenmesine hükmetti.

Haberin Devamı

2014 yılı başlarında Samsung'a karşı açılan davada şirketin hız testlerinde hile yapması gündemdeydi. Samsung'un hız testi esnasında kaynak koduna bir dizi ekleme yaparak testi yanılttığı ortaya çıkınca açılan dava ise aradan geçen 5 yılın ardından sonuçlanabildi. 

Yasal süreçler, mahkemenin Samsung'un kullanıcılarını aldattığına karar vermesiyle sonuçlandı. Ancak bu sırada Samsung 16GB depolama yerine neredeyse 8GB boş alan sunarak kullanıcılarını kandırdığı iddiası, mahkeme tarafından haklı bulunmadı.

2013'te ABD'de Galaxy S4 satın alanlar, önümüzdeki günlerde 10 dolar alacaklarına dair bir e-posta alacaklar. Satın alırken e-posta adresini vermeyenlerin 10 doları alabilmeleri için önümüzdeki birkaç ay boyunca her ay USA Today gazetesini alması ve Yasal Uyarılar veya Para bölümünü takip etmesi gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!