Sabit diskte son nokta

Güncelleme Tarihi:

Sabit diskte son nokta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 09:33

Gerçek anlamda güvenli bir sabit disk sizce nasıl olmalı? Bu diski görmeden karar vermeyin.

Haberin Devamı

CES 2012 fuarı tüm hızıyla devam ediyor ve biz de size her gelişmeyi anında aktarıyoruz... Bu seferki haberse uzun zamandır sabit disk üreten Rocstor firmasından geldi. Firman daha önce eşi benzeri görülmemiş detayda güvenlik önlemine sahip ama her cins insanın rahatlıkla kullanabileceği bir cihaz ile karşımızda; the Amphibious.

Kendisi "superrgugged" cinsi taşınabilir bir sabit disk. Yapımında kullanılan materyalse birçok uçağın yapımında kullanılan alüminyum alaşım ile aynı. Bir anda kulağa çok güç isteyen bir cihazmış gibi geliyor ama kendisi "bus-poewered" olarak çalışıyor; yani yanımızda bir adet de adaptör taşımamıza gerek kalmıyor.

Nitekim onu asıl harika ve bir o kadar da özel yapan, dahili veri şifreleme özelliklerinin eşi benzeri görülmemiş olması. Genelde profesyonellerin kullanacağı cinste özelliklere sahip olan Rocstor Amphibious, genel tüketiciyi de şu özellikleriyle mest edecek.

Gelişmiş Şifreleme Standardı Algoritma (AES) - 256 bit anahtar gücü
Gerçek zamanlı şifreleme (Verilerin şifrelenmesi esnasında neredeyse hiç zaman kaybetmeme.)
Askeri sınıf donanım şifreleme (Bir çip içine gömülü yazlımdan daha farklı çalışma sistemi.)
CBC modları
Akıllı kart ve şifre koruması
Şifreleme motoru NIST ve CSE sertifikalı donanım ve sertifikalı AES algoritması
FIPS 140-2 Onaylanmış Kriptografik Modül

Bilmeyenler ve merak edenler için değinmekte fayda var ki yukarıda yazan şifreleme yöntemlerinden bir tanesi bile, şu an piyasada bulunan harici sabit disklerde bulunmuyor. Sadece bazı diskler AES-256 bit şifreleme metodunu kullanıyorlar ki bu kesinlikle yeterli bir çözüm değil. İşin daha da güzel yanı Rocstor'dan yapılan bir açıklamaya göre, elimizde bulunan 2.5 inç SATA ya da SSD disklerinizi gönül rahatlığıyla bu cihazın içine koyup kendilerini maksimum korunaklı bir hale getirebiliyor olmamız.

The Amphibious 1TB'lık SATA ya da SSD seçenekleriyle son kullanıcının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların çok hızlı karar değiştirdikleri için böyle bir sonuca vardıklarını açıklayan Rocstor, cihazın USB 2.0 ve FireWire 800 bağlantı noktalarına sahip olacağına değindi.

Son olarak hem Windows, hem de Mac işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışacak olan bu fantastik harici disk kutusu, 350 dolarlık bir satış fiyatına sahip olacak ve evet, içerisinde herhangi bir sabit disk bulunmayacak... Bakalım CES 2012'de bizi başka ne gibi sürprizler bekliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!