Rekortmen atlet Usain Bolt, elektrikli otomobil tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen atlet Usain Bolt, elektrikli otomobil tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2019 12:00

Dünya ve olimpiyat rekortmeni atlet Usain Bolt, elektrikli araç sektörüne giriş yaptı. Başarılı sporcuya ait Bolt Mobility adındaki şirket, Paris'te düzenlenen etkinlik kapsamında ilk elektrikli otomobilini tanıttı. 

Haberin Devamı

Ünlü atlet Usain Bolt, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonasının ardından spor kariyerini noktalamıştı. Hayatında yeni bir döneme girmek istediğini belirten rekortmen sporcu, Bolt Mobility adında elektrikli mobilite şirketi kurarak ilk elektrikli otomobilini tanıttı.  

Bolt Nano olarak isimlendirilen araç, oldukça küçük bir boyuta sahip. Biri öne biri arkaya olmak üzere iki kişi taşıyabilen Bolt Nano, değiştirilebilir pil özelliği ile öne çıkıyor. Minik araç, bir otopark yerine 4 adet olmak üzere sığabiliyor. 

Rekortmen atlet Usain Bolt, elektrikli otomobil tanıttı

Yaklaşık 24 kilometre yol yapan müşteriler için tasarlanan Bolt Nano'nun teknik detayları üzerinde pek fazla durulmadı. Şarj işlemi konusunda iddialı olan aracı satın almak istiyorsanız 999 dolar depozito ödemeniz gerekiyor. Elektrikli otomobilin fiyatı ise 10 bin dolar. 

Haberin Devamı

Spor kariyerim boyunca çok fazla seyahat ettim. Bu sayede, şehirde yaşayan insanların yoğunluk ve trafik sıkışıklığından kaçmak için yardıma ihtiyacı olduğunu gördüm" diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!