PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı?

Güncelleme Tarihi:

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:50

Popüler FPS oyunlarından birisi olan PlayerUnknown's Battlegrounds yani oyuncuların genel olarak PUBG diye andığı oyunda, hangi durumlarda hangi silahı kullanmalı? İşte durum durum kullanabileceğiniz silahlar...

Haberin Devamı

Battle Royale dünyasında başını Fortnite ve PUBG'nin çektiği oldukça büyük bir rekabet var. Son zamanlarda bu çekimden nasiplenmek isteyen birçok oyun piyasaya sürüldü ancak başarılı olabildiklerini söylemek güç. Hatta bu furyanın son zamanlarda konuşulan ismi Lawbreakers'ın yapımcısı Boss Key Productions, 80'ler temasına sahip oldukça renkli bir oyun olan Radical Heights'ı piyasaya sürdü. 

Bu kadar çok Battle Royale oyunu olduğunda elbette hem sektörün başını çeken büyük oyunlar hem de daha sonra çıkan yeni oyunlar, oynanışa yeni dinamikler getirmediği sürece elinde sonunda trajik şekilde silinip gitmeye mahkum. Fortnite'ın ardı ardına eğlenceli oyun içerikleri ve sınırlı süreli oyun modları çıkarması durumuna cevapsız kalmak istemeyen PUBG ekibi de Events isimli zaman zaman devreye girecek bir oyun modu ortaya çıkardı. Bu oyun modu birkaç günlüğüne aktif olduğu her seferde birbirinden farklı oyun modları ile oyunculara eğlence sunuyor. 

Haberin Devamı

Kısacası bir ana da bu kadar büuük çıkış sergileyen Battle Royale türü de diğer tüm oyun türlerinde olduğu gibi, sabit bir oyun yapısı ile yayın hayatına devam edemiyor ve klasik modların yanında yeni yaratıcı oyun elementlerine ihtiyaç duyuyor. Event modu hakkındaki bu kısa bilgilendirmeden sonra asıl konumuza geçebiliriz. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay size bazı silahları tanıtmıştım. Ancak elbette bu sayfalar sadece 1-2 ayda tüm silahları tanıtmaya yetmiyor ve bu ay, geçen ay değinemediğim diğer silahları sizlere sunacağım. Eksik kalan hafif makineli, taarruz ve keskin nişancı tüfeklerinin yanı sıra oyunda yer alan bazı pompalı tüfeklere de değineceğim. Simdi bunları yavaşça inceleyelim. 


PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

 TABANCALAR

- P1911

Oldukça iri 45'lik mermi kullanması nedeniyle özellikle oyunun başlarında ölümcül bir silah. Düşük kapasitede şarjöre sahip P1911, orijinalinde Colt markasının yüz küsür yaşındaki M1911 A1 modelini temsil ediyor. Amerikan ordusunda onlarca yıl boyunca kullanılmış olan bu silah, bana kalırsa PUBG'nin en etkili tabancalarından biri. Evet, şarjör dezavantajı olsa da isabet ettirdiğiniz yeri güzelleştiren ve haritaya ilk atladığınızda kendinizi güvende hissettirecek bir silah kendisi. 

Haberin Devamı

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- R1895/R45

İlk göz ağrımız Erangel haritasının biricik altı patları R1895, Miramar haritasında yerini modern bir yorumu olan, çoğu kişinin hoşlanmadığı R45'e bırakıyor. Bu iki tabancanın atış doğrulukları elbette P1911 ile karşılaştırılamaz. Hasar oranları aynı olsa da R1895 yedi mermi alırken ve 7.62 mm mermi türünü kullanırken R45, 45'lik mermi kullanıyor ve altı mermi kapasitesine sahip. R45'in avantajı hızlı şarjöt değişimi ve Red Dot Sight kullanılabilmesi olarak ön plana çıkıyor tabii.

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

POMPALI TÜFEKLER

- S686

Pompalı silahların mottosu bellidir. "Adam direkt tek atıyor, ben vuruyorum tek atmıyor, bu nasıl iş ya?" Hepimiz bunda hemfikiriz değil mi? Heh, işte halk diliyle "çifte" diyebileceğimiz S686 tam da bu sözün silahı. Aslında özellikle oyun başında loot aşamasının en etkili silahlarından biri. Reflekslerinizin iyiyse girdiğiniz eve pusup size sürpriz yapmaya çalışan bir oyuncuyu bile tek atışla yok etmeniz mümkün. 

Haberin Devamı

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- S1897

Amerikan ordusunun zamanında kullandığı bir silah da Winchester Model 1897 idi. 1897'den 1957'ye kadar bir milyondan fazla üretildiği biliniyor. Ben her ne kadar S686'yı daha çok sevsem de 5 mermi kapasitesi sayesinde birçok oyuncu S1897 ile kendisini daha güvende hissediyor. 

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- S12K

İşte Kürşat'ın kişisel favorisi! Bu silahın diğer pompalı tüfeklerden farkı görece az olan geri tepmesi, atış hızı ve uzun şarjör kullanıldığında ölümcül hale gelen geri tepmesi. Mermi başına verdiği hasar diğer pompalı tüfeklerden daha az olsa da son derece etkili bir tüfek.

Haberin Devamı

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

 HAFİF MAKİNELİ TÜFEKLER

-Tommy Gun

Pek çok İkinci Dünya Savaşı'nın konu alındığı oyunlarla karşımıza çıkan ve sayısız kez bize Naziler'i yok etmemize yardımcı olan Thompson ya da Tommy Gun, PUBG'de benim en uzak durduğum ve en kullanışsız bulduğum silahlardan biri. Hafif makineli silahlar içinde en fazla hasara sahip olasa da atış doğruluğu konusunda bir türlü beni kendine çekemeyen Tommy Gun'a herhangi bir optik takmak da mümkün değil. Üç farklı eklentisi olsa da bulması pek kolay sayılmaz. 

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- Vector

KRISS markasının göz bebeği Vector'ün en büyük avantajı geri tepme oranının aşırı düşük olması ve bu sayede hem PUBG 'de hem de gerçekte atış kararlılığını ve isabeti artırması. 45'lik mermi ile doldurabildiğimiz bu silahın en kötü yanı ise ne yazık ki çok az mermi (13) alıyor olması ve hedefi tutturamadığımız her bir merminin sizi ölüme yaklaştırması. Aynı M416 gibi eklenti açısından bolca aparat takabilen Vector uzatılmış şarjör bulduğunuzda artan kapasitesi ile oyunun herhangi bir aşamasında çok can yakabiliyor.

Haberin Devamı

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

TAARRUZ TÜFEKLERİ

M416

Heckler & Koch'un PUBG'deki bir diğer silahı da M4'ü baz alarak ürettiği HK416. Oyundaki adı ile M416, atış doğruluğu olarak oldukça sevdiğimiz ve sürekli SCAR'a tercih edip etmemem gerektiği konusunda düşündüğüm bir silah. Her türlü eklentiyi bünyesinde barındırabilen M416 yakın ve orta mesafeli çatışmalarda, özellikle son 2-3 harita kapanmasında oldukça etkili olabiliyor. Klasik olarak 30 mermi alabilirken uzatılmış şarjör sayesinde 40 mermiye kadar kapasitesini çıkarabiliyor ve 5.56 mm mermi kullanıyor. 

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- AUG A3

Steyr AUG hizmette 40 yılı geride bıraktı ve halen gelecekten gelmiş gibi gözüken bir silah. Yıllar boyu onlarca FPS ve MMOFPS oyununda karşımıza çıkan AUG, PUBG'de de bizi yalnız bırakmadı. Oyundaki taarruz tüfekleri arasında en hızlı mermi çıkış hızına sahip olan AUG, dipçik eklentisi dışında bütün eklentilere sahip olmakla beraber, 5.56 mm mermi kullanıyor. Şimdilik sadece Airdrop'ta bulunabilen AUG A3, Groza kadar olmasa da oyunun aranan silahlarından birisi. 

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

KESKİN NİŞANCI TÜFEKLERİ

- M24

Sadece airdrop ile elde edilebilen bir başka keskin nişancı tüfeği olan M24, 7.62 mm mermi kullanıyor ve oyunda AWM'den sonra en çok hasar veren keskin nişancı  tüfeği olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek sayılabilecek bir mermi çıkış hızı olsa da, bu konuda her yerde bulunabilen Mini 14 gibi rakiplerinin gerisinde, beşinci sırada yer alıyor. Yine de atış doğruluğu ve menzil olarak son derece etkili olan bir silah. Kar98 ve AWM arasındaki boşluğu rahatlıkla doldurabiliyor. 

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

- Win94

Keskin nişancı dürbünü kullanmayan keskin nişancı tüfeği. Nasıl olur demeyin, Win94 o kadar "buglu" gibi hissettiren bir silah ki gez-göz-arpacık ile hedefte tuttuğunuz herhangi bir düşmanı saçma mesafelerden indirebiliyor. Mermi askılığı dışında herhangi bir eklenti takamayan Win94 kullanması zor ve headshot dışında kullanışsız olsa bile, kill tahmini olarak en iyi silahlardan biri. Hasar oranı olarak Kar98'den hemen sonra gelen Win94 usta ellerde son derece etkili.

PUBG: Hangi durumda hangi silahı kullanmalı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!