Porsche'den Türkçe isimli elektrikli otomobil geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Porscheden Türkçe isimli elektrikli otomobil geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 10:49

Alman otomotiv devi Porsche, 70'inci yıl kutlamalarına özel duyurduğu yeni elektrikli otomobilinin en dikkat çeken özelliği Türkçe isme sahip olması!

Haberin Devamı

Porsche, yeni duyurduğu elektrikli otomobiliyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Model ismini Türkçe'den seçen Porsche'un yeni modeli Taycan adını taşıyor. Şirketin CEO’su Oliver Blume, Türkçe bir isim olan Taycan ile, "Canlı, genç at” vurgusunun yapılmak istendiğini söyledi. 

Ancak bu Volkswagen grubunun otomobillerinde kullandığı ilk Türkçe isim değil. Daha önce de şirket, Touran ismini tercih etmişti. Porsche Taycan, 2019 yılında seri üretime geçecek. Üzerinde iki elektrikli motor bulunan otomobil, 600 beygir gücüne sahip. Her iki motor da kullanıldığında menzili 500 km olan otomobil, sıfırdan yüze 3.5 saniyede çıkabiliyor. Aracın sıfırdan 200’e çıkma süresi ise 12 saniye.

Porscheden Türkçe isimli elektrikli otomobil geliyor

Haberin Devamı

Porsche Taycan'ın bu rakamlarla Tesla ile başa çıkması biraz zor görünüyor. Çünkü firmanın otomobilleri arasında, 0-100 km süresi 3.5 saniyeden daha az olan versiyonlar var.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!